Încep înscrierile la Bac. Fără grabă la Cluj VIDEO

Încep înscrierile la Bac. Fără grabă la Cluj VIDEO
Elevii claselor a 12-a sunt aşteptaţi să se înscrie la examenul de Bacalaureat 2013. Începând de azi şi până în 31 mai elevii trebuie să completeze cererile pe care le găsesc la secretariatul liceului din care fac parte. Absolvenţii liceelor clujene nu s-au înghesuit să se înscrie pentru examen chiar din prima zi.

Numărul elevilor clujeni aşteptaţi să dea examenul maturităţii este de câteva mii.


"În mod normal sunt 5.700 de elevi care termină în acest an", spune şeful Inspetoratului Şcolar Judeţean, Valentin Cuibus. "Vor fi undeva în jur de 6.000 de absolvenţi".

La examenul de bacalaureat se pot înscrie şi cei care nu s-au putut prezenta în anii trecuţi, iar numărul acestora este de circa 2.500 - 3.000. La orele dimineţii, niciun elev de clasa a 12-a al Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu, nu a completat cererea de înscriere la bacalaureat. La liceul "Nicolae Bălcescu" nu e grabă: "Absolvenţi sunt 122, dar încă nu s-a încheiat anul şcolar. Până în 31 au timp să-şi depună cererile. Noi le-am împărţit, iar ei vor veni să le depună la secretariat. Momentan nu s-au înscris", spune directorul liceului, Marinela Zamfir.

Între 10 şi 28 iunie candidaţii vor fi evaluaţi la probele orale, iar din 1 până în 5 iulie vor fi testaţi la probele scrise, rezultatele finale urmând să fie afişate în 12 iulie.Cei care nu vor reuşi să treacă de prima sesiune a examenului de bacalaureat, se pot înscrie la a doua sesiune, care va avea loc în perioada august-septembrie.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza