Încep procesele intentate de personalul medical din Cluj

Încep procesele intentate de personalul medical din Cluj
300 de asistenţi medicali, medici şi infirmiere din două spitale din judeţul Cluj au rămas fără tichete de masă în acest an. Sindicaliştii Sanitas iau în considerare acţionare în instaţă a municipalităţilor din Gherla şi Huedin, dacă situaţia nu se va remedia după încheierea perioadei de contractare a serviciilor medicale şi oamenii nu-şi vor primi bonurile de masă.

Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Cluj finalizează perioada de contractări cu furnizorii de servicii medicale în 30 aprilie. „Am ajuns în situaţia în care angajaţii din spitalele din Huedin şi Gherla să nu mai beneficieze de tichete de masă. Întâi vom aştepta să se încheie perioada de contractare a Casei de Asigurări cu spitalele, apoi vom avea discuţii cu reprezentanţii municipalităţilor. Dacă angajaţii nu-şi vor primi bonurile nici atunci, vom intenta proces", a explicat Ştefan Roman, liderul Sanitas Cluj, pentru ZIUA de CLUJ.

Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii pe viitor şi pentru a putea lupta pentru angajaţii din sistemul sanitar pe care îi reprezintă, Sindicatul Sanitas Cluj a semnat Carta de Solidaritate, împreună cu alte 11 asociaţii din Europa de Sud-Est. „Am semnat Carta de solidaritate împotriva privatizării sistemului de sănătate public. Vom lupta pentru respectarea drepturilor angajaţilor. Principalele probleme din Cluj sunt legate de subfinanţare", a punctat Roman.

 

Comenteaza