Începe eliberarea abonamentelor CTP pentru pensionari, la Cluj

Începe eliberarea abonamentelor CTP pentru pensionari, la Cluj

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca anunţă începerea perioadei de eliberare a abonamentelor pentru pensionari si persoanele varstnice pe anul 2020.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ca urmare a HCL nr. 865/17.10.2017, toate persoanele varstnice si pensionarii cu domiciliul stabil in municipiul Cluj-Napoca, cu varsta peste 70 de ani, indiferent de veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi”, precum si persoanele varstnice si pensionarii cu varsta sub 70 de ani, cu veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi” sub 1.700 lei  beneficiaza de gratuitate la transportul in comun pe toate liniile pe raza municipiului Cluj-Napoca si pe raza comunelor Apahida, Baciu si Floresti. De aceeasi facilitate beneficiaza toti cetatenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca (indiferent de cuantumul venitului).

Acelasi act normativ mentioneaza ca toate persoanele varstnice si toti pensionarii cu varsta sub 70 de ani, cu veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi” cuprinse intre 1.701 si 1.900 lei, beneficiaza de gratuitate la transportul in comun pe o singura linie pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Ca urmare comunicam persoanelor care se incadreaza in aceste plafoane, precum si celor care au deja un abonament valabil, ca eliberarea abonamentelor pe anul 2020  se va desfasura in perioada 11.11.2019-17.01.2020.  Abonamentele pentru pensionari si persoanele varstnice se vor emite pe carduri de calatorie contactless nominale.

Documentele necesare

1.      Toate persoanele: Buletin sau Carte de identitate in original si o copie- se preda

2.      Toate persoanele: Ultimul cupon de pensie in original si o copie- se preda

3.      Toate persoanele: Cardul de transport- pentru cei care detin un card

4.      Numai pentru persoanele care NU au mai avut card- copia dupa decizia de pensionare  si Cererea pentru emitere card - se predau

5.      Numai pentru persoanele care au avut card dar s-a pierdut/furat/deteriorat – se achita contravaloarea pentru emiterea unui card nou si se completeaza “Cerere Card Pierdut/Furat/Deteriorat”- se preda

6.      Numai pentru pensionari pe caz de boala- decizia medicala in copie- se preda

7.      Numai pentru pensionarii urmasi si orfani cu varsta de pana la 26 ani ( elevi, studenti)- decizia de pensie de urmas in copie- se preda ; carnetul de elev/student vizat pe anul scolar/universitar in curs, in copie- se preda.

8.      Numai pentru persoanele varstice conform Legii 17/2000 Art.1 care au implinit varsta standard (63 de ani femeile si 65 de ani barbatii) si nu realizeaza venituri- declaratie pe proprie raspundere ca nu realizeaza venituri- se preda.

Utilizarea cardului de calatorie contactless:

-Cardul trebuie reincarcat in fiecare an cu abonamentul anual.

-Validarea:Cardul se valideaza la fiecare calatorie. Abonamentul pe toate liniile se poate valida in mijlocul de transport si in orice statie. Abonamentul pe 1 linie se poate valida in mijlocul de transport si in statiile care apartin acelei linii.  Se apropie cardul de zona marcata cu cercuri concentrice si se mentine cardul nemiscat circa 2 secunde, pana la confirmarea validarii pe fundal verde. Daca validarea nu reuseste, reincercati si la alt validator.  

 -Tronson Comun: Trebuie apasat butonul „TRONSON COMUN”  daca se circula pe alta linie decat cea din abonament, dar care care are tronson comun cu cea din abonament.

-Pierderea/ Blocarea:In cazul pierderii/ furtului/ deteriorarii cardului, acesta va fi blocat la cererea posesorului iar titlurile de calatorie vor putea fi transferate pe un nou card.

Cardurile de transport se emit si se reincarca de la Centrele de Vanzare carduri, situate in urmatoarele locatii:

Începe eliberarea abonamentelor CTP pentru pensionari, la Cluj

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza