Începe Festivalul Stradal WonderPuck. Ce puteți face vineri în centrul Clujului și la Bonțida

Începe Festivalul Stradal WonderPuck. Ce puteți face vineri în centrul Clujului și la Bonțida

Peste 50 de spectacole pentru copii susținute de artiști români și trupe din șapte țări, plus concerte și ateliere pentru toată familia au loc începând de vineri, 8 septembrie până duminică, 10 septembrie, în centrul Clujului și în curtea castelului Bánffy de la Bonțida, în cadrul celei de-a șaptea ediții a Festivalului Stradal WonderPuck. Participarea la toate manifestările este gratuită.

Micii spectatori clujeni au parte în acest weekend de spectacole de teatru clasic pentru copii, dar și multe momente muzicale, concerte, teatru stradal și chiar acrobații aeriene. Toate acestea sunt programate în Piața Unirii din Cluj-Napoca, pe Scena Mare, Scena Mică sau pe Podium. De asemenea, pe tot parcursul Festivalului Stradal WonderPuck au loc spectacole itinerante pe traseul dintre Piața Muzeului și Piața Unirii.

O altă scenă este amplasată în curtea Muzeului de Artă. Nu vor lipsi tradiționalele spectacole din curtea castelului Bánffy de la Bonțida. În Piața Unirii și pe esplanada din curtea Muzeul de Artă, copiii sunt așteptați să ia parte alături de părinți la ateliere cum ar fi cele de lectură, de IT, olărit, gătit bio, face painting, jonglerie sau cel de confecționat păpuși. Nu în ultimul rând, spectatorii sunt invitați să se înscrie la tombola din acest an a festivalului, organizată de OVB Allfinanz România.

Tragerile la sorți au loc sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 19, și duminică, 10 septembrie, de la ora 20. Premiile constau în două două console PlayStation 5, două Console Nintendo Switch, precum și 49 console GameBoy Darklove. În total, micii spectatori vor primi 53 de premii (cu ocazia împlinirii a 53 de ani de înființarea OVB Holding).

Programul ediției din acest an a Festivalului Stradal WonderPuck începe în curtea castelului Bánffy de la Bonțida vineri, 8 septembrie, de la ora 10, cu spectacolul „Muzicanții din Bremen”, după Frații Grimm, în regia lui Rumi László.

De la ora 11, în același loc va fi prezentat spectacolul „Dănilă Prepeleac”, după Ion Creangă, în scenariul și regia lui Traian Savinescu, susținut de artiștii de la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

În Piața Unirii din Cluj-Napoca, festivalul începe de la ora 18, la Scena Mare, unde va avea loc spectacolul „Trupa Marionetelor”, în regia lui Stefano Michelotti. Momentul va fi susținut de trupa Grande Cantagiro Barattoli din Italia, o minunată formație stradală, plină de energie și culoare care ne propune propune un spectacol de teatru stradal cu păpuși și muzică, cu un mare impact scenic.

La fel ca la fiecare ediție, participarea la toate manifestările va fi gratuită.

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Stradal WonderPuck este organizată de Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, Asociația ESUA, și Clubul Lions, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj și al Administrației Fondului Cultural Național.

Programul Festivalului Stradal WonderPuck 2023 de vineri, 8 septembrie 2023:

PIAȚA UNIRII DIN CLUJ NAPOCA

Scena Mare

18.00 Trupa Marionetelor, Grande Cantagiro Barattoli, IT/EN/ toate vârstele/ 30'

19.00 - Frumoasa și Bestia, Teatrul pentru Copii și Tineret Luceafărul, Iași RO/ 5+ / 50'

20.30 Concert Rock Academy, Cluj toate vârstele / 60'

Scena Mică

18.30 Marionetele din Budapesta, Bence Sarkadi Theatre of Marionettes, HU nonverbal/ toate vârstele / 30'

Podium

20.30 Trupa Marionetelor Grande Cantagiro Barattoli, IT/EN/ toate vârstele/ 30'

Piața Unirii

Momente - Commedia dell'arte Compania Les Chobeaux, Cluj RO/ toate vârstele/ 30'

SPECTACOLE ITINERANTE (Piața Muzeului: Biserica Franciscană – Casa Matei – Piața Unirii)

19.00 Trupa Marionetelor, Grande Cantagiro Barattoli, IT/EN / toate vârstele/ 30'

MUZEUL DE ARTĂ CLUJ

18.00 Copilul care nu știa de ce merge la școală, MiniReactor, Cluj RO/ 7+ / 50'

19.00 Vasilache și Marioara în jurul lumii, Teatrul de Păpuși Puck, Cluj RO/ 6 + / 50

20.30 Marionetele din Budapesta, Bence Sarkadi Theatre of Marionettes, HU nonverbal/ toate vârstele/ 30'

Comenteaza