Închisoare cu suspendare pentru șoferul care l-a accidentat mortal pe fiul lui Marcel Țenter

Închisoare cu suspendare pentru șoferul care l-a accidentat mortal pe fiul lui Marcel Țenter

Șoferul care l-a accidentat mortal pe fiul fostului antrenor de baschet masculin Marcel Țenter, Radu, a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată în 28 decembrie 2022 și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Nagy Roland, șoferul care a condus mașina, a fost trimis în judecată în 27 aprilie 2022. Acesta avea viteză și nu ar fi avut o conduită impecabilă în trafic, deși Țenter traversa prin loc nepermis și fără să se asigure.

”Fapta inculpatului N.R., care la data de 03.03.2019, în jurul orelor 18.10, a condus autovehiculul marca BMW, cu nr. de înmatriculare …., din direcţia zona centrală înspre cartierul Mănăștur, şi ajungând în dreptul imobilului cu nr. …., l-a surprins și accidentat pe numitul ŢENTER RADU CRISTIAN, care în calitate de pieton s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii, de la stânga spre dreapta potrivit sensului de deplasare al autovehiculului, prin loc nepermis, nemarcat şi nesemnalizat corespunzător cu marcaje şi indicatoare cu semnificaţia ”Trecere pentru pietoni” şi fără a se asigura în prealabil în mod corespunzător, iar în urma vătămărilor suferite, ŢENTER RADU CRISTIAN a decedat la faţa locului, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de ucidere din culpă, fapta prev. şi ped. de art 192 alin. (l)şi (2) C.pen”, se arată în rechizitoriu.

** cu mențiunea că deși în rechizitoriu se specifică faptul că Țenter a decedat la locul accidentului, tânărul fusese dus la spital și contectat la aparate până în momentul în care familia a decis ca organele sale să fie folosite pentru transplant”, se arată în rechizitoriul judecătorilor.

Șoferului i s-a reținut în culpă că, deși victima traversa ilegal, acesta avea cu 5 km/h peste limita legală de viteză, de 50 km/h, astfel că se face vinovat în proporție de 20% de producerea accidentului.

Radu Țenter avea 25 de ani. A fost accidentat în 3 martie 2019, pe strada Moților. Tânărul a traversat neregulamentar strada, în zona Platinia. Câteva zile mai târziu, Radu Țenter a murit. În momentul producerii accidentului, victima a avut o alcoolemie de 0,83 g/l în sânge, iar instanţa a reținut culpa victimei în producerea accidentului, în proporţie de 80%. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza