Închisoare cu suspendare pentru un clujean care a tuşit intenţionat spre un poliţist şi a zis că are COVD. Motivarea instanţei

Închisoare cu suspendare pentru un clujean care a tuşit intenţionat spre un poliţist şi a zis că are COVD. Motivarea instanţei

Un bărbat din Cluj-Napoca a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce a tușit intenționat către un polițist local, căruia i-a spus că e bolnav de COVID-19.

Bărbatul a fost condamnat după ce a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru fapta săvârșită în 28 martie. În cuprinsul acordului, s-a stabilit ca bărbatul să primească o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendare, stabilindu-se un termen de supraveghere de 2 ani.

De asemenea, bărbatul a fost de acord să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Cluj-Napoca sau Primăria comunei Baciu.

Judecătorii au reținut încă că bărbatul era băut și nu avea antecedente penale, justificând astfel că este suficientă suspendarea pedepsei. De asemenea, instanța a apreciat că bărbatul și-a recunoscut fapta.

"În dosarul penal cu nr. 2028/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, între procuror şi inculpatul B.I. s-a încheiat, la data de 10.04.2020, un acord de recunoaştere a vinovăţiei privind comiterea de către acesta din urmă a infracţiunii de ultraj, constând în aceea că, la data de 28.03.2020, în jurul orei 23,30, în timp ce poliţistul local B.I.G. încerca să împiedice plecarea sa din UPU Cluj-Napoca, inculpatul B.I. l-a ameninţat pe acesta cu transmiterea bolii infectocontagioase COVID-19, prin tuşirea intenţionată, după înlăturarea măştii de protecţie, în direcţia feţei poliţistul local, de la o distanţă de aproximativ 1 - 2 m, cauzându-i, astfel, o stare de temere acestuia din urmă, motiv pentru care s-a oprit şi s-a retras uşor în spate", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Testele medicale făcute au indicat faptul că bărbatul nu avea coronavirus.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza