Închisoare cu suspendare pentru un fost preşedinte al "U" Cluj. Şi-a recunoscut vinovăţia într-un dosar disjuns din "Valiza"

Închisoare cu suspendare pentru un fost preşedinte al
Fostul preşedinte al Universităţii Cluj, Anton Doboş, şi-a recunoscut vinovăţia în dosarul disjuns din celebrul dosar cunoscut sub numele de "Valiza", în care a fost acuzat de complicitate la dare de mită.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, Doboş a acceptat pedeapsa stabilită, de doi ani şi şase luni de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani şi şase luni.

Doboş a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi de complicitate la darea de mită. Potrivit procurorilor DNA, el a fost vizat încă din 2008, din momentul în care s-a dispus trimiterea în judecată a lui George Becali şi a lui Sponte Teia, inculpaţi în dosarul "Valiza".

"În perioada 04.05.2008 - 07.05.2008, inculpatul Doboș Anton, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Becali George prin transmiterea ofertei acestuia de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucătorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj în scopul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu. Acestea constau în apărarea corectă a șanselor de joc și realizarea obiectivelor de instruire și performanță stabilite de club, pentru obținerea unei victorii în meciul cu echipa C.F.R. 1907 Cluj, din data 07.05.2008", se arată în comunicatul DNA.

Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de Anton Boboş au fost trimise la Tribunalul București.

 

Comenteaza