Închisoare pentru comercializarea ilegală a petardelor. Verificările au început de astăzi

Închisoare pentru comercializarea ilegală a petardelor. Verificările au început de astăzi
Au început verificările pentru comerţul ilegal cu petarde în Cluj. Cine le vinde ilegal riscă închisoarea.

Verificările le fac nu doar poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, ci şi cei din cadrul Serviciului Inspecţie comercială şi ai Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Poliţiei Locale. 

Petardele şi restul obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice nu pot fi folosite între orele 24 şi 06, la o distanţă mai mică de 50 de metri de locuinţele cu până la patru niveluri şi la mai puţin de 100 metri faţă de cele cu peste patru niveluri, la o distanţă mai mică de 500 metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune,de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze, pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţiile deschise cu aglomerări de persoane. Totodată, acestea nu pot fi folosite la o distanţă mai mică de 500 de metri faţă de păduri. Petardele şi restul obiectelor pirotehnice pot fi folosite doar pe durata sărbătorilor, dar numai cu aprobare de la administraţia locală, conform Primăriei Cluj-Napoca.

Amenzile sunt usturătoare: între 3.000 şi 6.000 de lei. Nu doar aceasta, dar, conform legii, orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an.

 

 

Comenteaza