Incident extrem de grav la bordul unui avion comercial! Un pilot a încercat să oprescă intenţionat motoarele

Incident extrem de grav la bordul unui avion comercial! Un pilot a încercat să oprescă intenţionat motoarele
| Foto: Profimedia

Din fericire, echipajul prezent la bord a reușit să-l imobilizeze pe bărbat, iar forţele de ordine l-au arestat la aterizare.

Un zbor al companiei americane Alaska Airlines cu destinaţia San Francisco a fost deviat spre Portland, Oregon, după ce un pilot care nu era de serviciu şi care se afla în cabina de pilotaj a încercat să saboteze aeronava prin dezactivarea motoarele aeronavei, relatează Reuters.

Zborul 2059 al companiei Alaska Airlines, operat de Horizon Air din Everett, Washington, a fost deviat duminică după ce a fost raportată o ameninţare credibilă la adresa securităţii, a precizat compania aeriană.

Suspectul, Joseph David Emerson, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat şi se confruntă cu 83 de capete de acuzare.

"L-am scos din cabina de pilotaj pe tipul care a încercat să oprească motoarele. Nu pare să cauzeze nicio problemă în spate. Vrem ca forţele de ordine să intervină de îndată ce ajungem la sol", a transmis pilotul Horizon către controlul traficului aerian al FAA, potrivit înregistrării audio postate de LiveATC.

Administraţia Federală a Aviaţiei a informat companiile aeriene, într-o notificare, că pilotul aflat în afara serviciului a încercat să dezactiveze motoarele avionului regional Embraer 175 prin desfăşurarea sistemului de stingere a incendiilor şi a adăugat că echipajul a reuşit să îl inobilizeze pe individ şi să îl scoată din cabina de pilotaj. Motoarele nu au fost niciodată dezactivate.

FBI din Portland a declarat că "investighează şi poate asigura publicul călător că nu există nicio ameninţare continuă legată de acest incident".

Etichete
Comenteaza