Video Foto Incident șocant în Huedin. Un bărbat a incendiat sediul poliției, personalul a fost evacuat pe geam

Incident șocant în Huedin. Un bărbat a incendiat sediul poliției, personalul a fost evacuat pe geam
| Foto: Dejeanul

Eveniment deosebit de grav petrecut în sediul Poliției din Huedin. Un bărbat extrem de violent a aruncat cu benzină în clădire și i-a dat foc.

Bărbatul, originar din Maroc, a aruncat un cocktail Molotov, ieri, în jurul orei 17:00, în clădirea poliției din oraș și a incendiat un hol.

„Pe parcursul după amiezii, piromanul a consumat băuturi alcoolice într-un bar din orașul Huedin, probabil pentru a-și face curaj, după care, timp de 18 minute într-un live postat pe rețelele de socializare i-a înjurat pe polițiști. «Cine e Poliția în lumea asta? Poliția nu mi-a dat mie mâncare, nici nu m-a întrebat într-o zi: «Ce te doare în viața ta?»", a relatat Sindicatul Europol.

Personalul care se afla în clădire a fost evacuat pe geam, deoarece, din cauza flăcărilor, ușa de acces nu putea fi folosită. Din fericire, polițiștii au reușit să scape fără arsuri.

O cameră de supraveghere a surprins întreg incidentul. În filmare se poate observa momentul în care bărbatul aruncă cocktailul Molotov spre secția de poliție. La scurt timp, polițiștii au ieșit în curte și au stins focul cu un extinctor.

Autorul incendiului a fost rapid imobilizat și reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de azi va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Nu este prima dată când bărbatul recurge la acte de violență, iar persoanele care îl cunosc susțin că alcoolul îi schimbă total comportamentul, potrivit Dejeanul.

De asemenea, cazul a stârnit diverse discuții referitoare la modul în care instituția Poliției Române este condusă.

„Situația este cu atât mai alarmantă cu cât, toate politicile publice care vizează marea reformă a Poliției Române, nu au făcut altceva decât să slăbească autoritatea polițistului și să dea curaj tuturor  «bombardierilor», beizadelelor și recidiviștilor să sfideze polițiștii din stradă. Adică fix pe acei oameni care veghează la aplicarea legii, a ordinii publice și a ordinii constituționale. Curajul acestor indivizi este amplificat și de faptul că, în trecut, consecințele suportate de alți «bombardieri» au fost minore, fiind cercetați în libertate, sau au primit sentințe penale cu suspendarea ori amânarea executării pedepsei”,  transmite Sindicatului Europol.

Comenteaza