Inconștiență la volan. Șoferi beți sau fără permis, prinși pe drumurile din Cluj

Inconștiență la volan. Șoferi beți sau fără permis, prinși pe drumurile din Cluj
| Foto: debraila.ro

În urma unor controale organizate de polițiștii clujeni în trafic, mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan sau fără permis de conducere.

Oamenii legii au depistat la volan șoferi beți sau cu permisul suspendat.

Un prin exemplu a fost la data de 8 februarie, în jurul orei 21.10,  când polițiștii municipiului Cluj-Napoca au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 40 de ani, din municipiu, pe strada Dorobanților.

"Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul testului indicând o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, cel în cauză a fost testat și cu aparatul drugtest, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal", a transmis IPJ Cluj. 

De asemenea, la aceeași dată, în jurul orei 11.50, polițiștii din cadrul municipiului Câmpia Turzii- Biroul de Ordine Publică au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, de 29 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce circula pe strada Abatorului din municipiul Câmpia Turzii, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii efectuează în continuare cercetări în cadrul unui dosar penal ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

O zi mai târziu, în data de 9 februarie, în jurul orei 01.40, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au depistat un tânăr de 24 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism înspre municipiul Oradea, având permisul de conducere anulat.

Polițiștii l-au testat pe acesta cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, reieșind indicii cu privire la prezența acestora.

"Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, tânărul fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactiate a consumului de substanțe interzise", au mai transmis oamenii legii.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat și de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

Comenteaza