Inconştienţă maximă! Pe şosea, ca pe bulevard! VIDEO

Inconştienţă maximă! Pe şosea, ca pe bulevard! VIDEO
De cele mai multe ori, şoferii sunt cei blamaţi pentru producerea accidentelor rutiere. Există însă şi suficienţi pietoni care-şi pun de bunăvoie viaţa în pericol, după cum se poate observa şi din imaginile surprinse.

Unii pietonii clujeni confundă şoseaua cu bulevardul. Ieşiţi la promenadă pe carosabil, o zbughesc din calea maşinilor care circulă regulamentar abia la câteva secunde distanţă de a le îmbrăţişa.

Acestă situaţie a fost evidenţiată şi de autorul unei filmări postate pe trafictube.ro, în care sunt prezentate trei ipostaze ce surprind nişte pietoni inconştienţi.

În prima dintre ele, doi bunicuţi se plimbă, liniştiţi şi fără nicio grijă, cu nepoţelul pe Calea Floreşti. Nu pe trotuar, ci direct printre maşini. Nu pare să-i îngrijoreze nici maşina care se îndreaptă spre ei; îşi continuă deplasarea, obligând şoferul autovehiculului să le acorde prioritate.

"Nişte iresponsabili îşi învaţă copilul că are puteri de agent de circulaţie şi poate opri o maşină de 2 tone cu o mână ridicată" este descrierea făcută, de altfel, de autorul video-ului.

Pe aceeaşi stradă, un pic mai jos, în apropiere de Billa, alţi doi clujeni au decis să facă slalom printre autovehicule, deşi trecerea de pietoni se afla laaproximativ 100 de metri distanţă. Unu dintre ei a fost taxat dur: "de data asta s-a ales cu pantalonii uzi. Poate data viitoare e mai puţin norocos".

Într-un final, un al treilea rebel crede că strada e numai şi numai a sa. În pas lent, trece relaxat strada Republicii. Asta până când e cât pe ce să fie luat pe capotă de un autoturism.


Comenteaza