Indisciplina în trafic, pedepsită dur. Ce au păţit şoferii care au trecut pe roşu

Indisciplina în trafic, pedepsită dur. Ce au păţit şoferii care au trecut pe roşu
Poliţiştii rutieri au acţionat joi pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru fluidizarea traficului pe principalele artere de circulaţie, astfel încât să fie evitate, pe cât posibil, blocajele rutiere.

Controlul s-a axat cu precădere pe respectarea prevederilor legale privind acordarea de prioritate atât la pătrunderea pe drumuri principale, cât şi pietonilor, precum şi pe depistarea şoferilor care nu respectă culoarea roşie a semaforului electric.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 60 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 9.000 de lei, la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

"De asemenea, atât în baza neregulilor constatate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au reţinut şapte permise de conducere", au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Dintre cele şapte sancţiuni luate faţă de conducătorii auto, şase s-au aplicat pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric. Totodată, s-a retras un certificat de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

 

Comenteaza