„Inefabil” românesc. Proprietarul calului, bătut de un vecin pentru că animalul a urinat în faţa casei lui

„Inefabil” românesc. Proprietarul calului, bătut de un vecin pentru că animalul a urinat în faţa casei lui
Incidentul, demn de un film supra-realist, s-a petrecut în localitatea Cutca, de pe raza comunei Sânmărtin.

Grigore R. este un agricultor în vârstă de 81 de ani care domiciliază în satul Cutca, aparţinător comunei Sânmărtin. Miercuri seară, în jurul orei 19:30, acesta s-a întors cu calul şi căruţa de la câmp şi a coborât ca să deschidă poarta gospodăriei sale şi să dea drumul în curte animalului care era înhămat la atelaj.

Însă în timp ce bărbatul deschidea de zor poarta calul său şi-a făcut nevoile fiziologice în mijlocul drumului, fapt ce l-a enervat peste măsură pe Grigore B., vecinul său de peste drum, mai tânăr cu circa 20 de ani decât el. Acesta - renumit în sat pentru că îşi „îmbală" (n.r. - înjură) consătenii în cuvinte de o obscenitate rar întâlnită - a ieşit repede şi a intrat în curtea omului, luându-l la pumni şi palme.

"Mi-a zis că-i împuţesc intenţionat locul şi-i fac în batjocură. Am scăpat numai după ce un vecin i-a strigat, disperat că mă omoară, să mă lase-n pace", declară bătrânul, clipind des, încă ameţit de loviturile încasate seara trecută.

Bătrânul povesteşte că a sunat de urgenţă la 112, după care poliţia şi salvarea de la Spitalul Municipal Gherla şi-au făcut apariţia la faţa locului. Transportat la unitatea medicală de la Gherla, bărbatul a fost curăţat de sânge şi reînvigorat de către medici, apoi adus cu ambulanţa înapoi la domiciliu.

Joi dimineaţă, însoţit de un nepot, s-a prezentat şi la IML Cluj. Avea faţa tumefiată de la pumnii încasaţi. Acolo, medicii legişti i-au eliberat un certificat în care-i recomandă patru zile de îngrijiri medicale.

"N-o să mă las până nu-l pun la punct pe individ, îi fac plângere penală la poliţie. Cum să intre aşa la mine-n ogradă şi să mă bată când mă pregăteam să intru cu animalul în grajd? Dacă până acum se mulţumea să urle după oameni, se vede că eu am ajuns - la cei 81 de ani ai mei - primul bătut de el în sat", mărturiseşte cu obidă bătrânul înainte de a părăsi sediul IML Cluj.

Comenteaza