Înghesuială în grădiniţe: sute de copii vor rămâne pe dinafară VIDEO

Înghesuială în grădiniţe: sute de copii vor rămâne pe dinafară VIDEO
Creşele din Cluj sunt din nou luate cu asalt de părinţi. Din nefericire însă, cererea este mult mai mare decât oferta, aşa că, şi în acest an, sute de copii vor rămâne pe dinafară.

Aici incepe si calvarul parintilor care nu au timp sa stea cu copii. Singura solutie pare sa fie o cresa particulara , dar aici preturile sunt cam piperate. Pe luna parintii trebuie sa scoata din buzunar chiar si 800 de lei. Autoritatile promiyt insa ca inurmatorii ani la Cluj vor fi infiintate inca 10 gradinite noi.

La Cluj exista 12 creşe care însă nu fac faţă cererii. Deşi numărul locurilor a fost suplimentat, anul acesta, doar 480 de copii vor prinde un loc într-o creşă de stat din 15 septembrie. Reprezentanţii primăriei susţin că, in momentul în care, vor începe înscrierile , părinţii se vor înghesui să prindă un loc, avand în vedere că la o grădiniţă de stat cheltuielile ajung la doar 6 lei pe zi .

"Pe zona cartierului Gheorgheni stam mai bine cererea este satisfacuta de oferta in schimb cartierul Manastur si marsti stau cel mai rau dar avem în vedere construirea a zece creşe şi grădiniţe în anii viitor", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu.

Reprezentanţii creşelor spun că prioritare sunt cazurile sociale, copii cu parinte unic sau mamele care lucrează sau urmează să lucreze din data de 15 septembrie.

Părinţii care nu au timp să stea ore în şir la rând pot opta pentru o creşă privată. Cei drept şi preţul este mai mare, între 550-800 de lei. Părintţi spun însă că merită toţi banii pentru cp aici pot să-şi ducă copilul în orice perioadă a anului, iar oferta de activităţi este foarte largă.

"Organizăm multe spectacole interactive, de teatru de păpuşi sau de muzică sau de iluzionism. 22.37 musca 23.10 Sistemul de vizionare on line, astfel parintii isi pot vedea copii in orice moment al zilei, in orice parte a gradiniteim inclusiv in curte", spune directorul educator Manuela Pop.

Înscrierile la creşele de stat vor avea loc în 5 şi 6 iunie

Reporter: Ana Maria Nedelea
Imagine: Florin dan/ Călin Fedeleş

Comenteaza