Înghesuială la Casa de Pensii: s-au călcat în picioare ca să poată merge la băi VIDEO

Înghesuială la Casa de Pensii: s-au călcat în picioare ca să poată merge la băi VIDEO
Peste o sută de pensionari clujeni au aşteptat astăzi ore în şir la ghişeele Casei de Pensii pentru a-şi ridica biletele de tratament în staţiuni. Oamenii au fost nevoiţi să stea la cozi imense din cauza unei defecţiuni a sistemului informatic prin care se face repartizarea biletelor.

Oamenii au venit la Casa de Pensii încă de la primele ore ale dimineţii pentru a-şi ridica biletele de tratament în staţiuni, dar au fost nevoiti să aştepte din cauza unei erori apărute la serverul instituţiei.

"Îmi pare rău că sunt pensionar în ţara asta pentru că îşi bat joc de noi", spune un clujean care stătea la coadă. "Am înţeles că e sistemul defect, în ţara asta tot sistemul este defect. De ce nu dau numere de ordine. Vin civilizat la opt, iau număr, nu stau aici, să mă uit după cine sunt. Un pic să ne civilizăm", sugerează el.

"Nu ştiu de ce-şi bat joc de o ţară întreagă", spune un altul. "Suntem pensionari bolnavi şi stăm ore în şit la rând. Nu ne bagă în seamă, nu se dă un număr, nu se face un tabel, absolut nimic!".

Reprezentanţii Casei de Pensii au mărit numărul angajaţilor de la ghişee. Anuţa Mocan, purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii, explică: "Am suplimentat numărul de persoane care se ocupă de repartizarea biletelor de tratament şi încercăm să remediem această situaţie. Datorită unei defecţiuni la serverul central având în vedere că repartiţia pe numărul de persoane se face online nu am putut să se facă această repartiţie. Noi eliberăm bilete de tratament pentru toate persoanele care au depus cereri la noi şi care se prezintă la ghişeul instituţiei noastre".

Instituţia trebuie să distribuie în aceste zile 448 de bilete în staţiuni pentru pensionari. Biletele de tratament sunt pentru staţiuni precum 1 Mai, Băile Felix, Olăneşti, Geogiu Băi sau Vatra Dornei.

Reporter:Cristina Pîrvu
Imagine: Lorant Ersek

 

Comenteaza