Înghesuială la sarmale, la Nicula

Înghesuială la sarmale, la Nicula
Deşi ceremonia nu s-a încheiat, chiar în timpul predicii ÎPS Andrei Andreicuţ, sute de oameni se îmbulzesc la sarmale, în pelerinajul de la mănăstirea Nicula. Preparatele sunt distribuie în farfurii de plastic. Cozile au zeci de metri, iar oamenii cer şi pentru cei aflaţi la corturi şi lângă pături. Sunt 50.000 de participanţi, iar organizatorii au anunţat că au pregătit 20.000 de sarmale.

Prepararea sarmalelor pentru praznicul de Sfântă Mărie este una din cele mai grele părţi din organizarea marii sărbători de la Nicula, după cum au precizat oficialii Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, arată provincianews.ro.

Nu mai puţin de 40 de oameni au trudit timp de patru zile în bucătăriile mănăstirii, folosind sute de kilograme de varză, orez, soia şi alte ingrediente. Sarmalele sunt de post şi vor fi împărţite după ce liturghia se va încheia. Mulţi credincioşi au ţinut tot postul Sfintei Marii Mari, cum este numită sărbătoarea în Ardeal, şi nu au mâncat nimic din ajunul acestei zile.

Comenteaza