Înmormântare fără măşti, cu petrecere și lăutari la o familie de gabori din Câmpia Turzii, oraşul cu rată de infectare de peste 8 la mie

Înmormântare fără măşti, cu petrecere și lăutari la o familie de gabori din Câmpia Turzii, oraşul cu rată de infectare de peste 8 la mie
| Foto: refleqtmedia.ro

Rata de infectare a depășit deja 8 cazuri la mia de locuitori, în Câmpia Turzii. Aceasta nu i-a oprit pe cei dintr-o familie de rromi să organizeze duminică o înmormântare cu fast, lăutari, conform tradiției specifice, dar fără măşti şi distanţare. 

Rromii prezenţi la înmormântare au transmis evenimentul live pe Facebook, iar poliția s-a autosezizat şi a intervenit, anunţă RefleqtMedia.

”La data de 11 aprilie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în curtea unui imobil din municipiu, are loc o întrunire la care participă aproximativ 30 de persoane, fără a se respecta regulile instituite în contextul pandemiei de Coronavirus.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat organizatorul, respectiv un bărbat de 39 de ani, din același municipiu. Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale în conformitate cu Legea 55/2020, cu amendă în valoare de 2.500 de lei. De asemenea, verificările sunt continuate în vederea identificării tuturor participanților și luării măsurilor legale față de aceștia.”, a transmis IPJ Cluj.

Comenteaza