News alert ÎNREGISTRĂRI | Cum şi-a reînscăunat PSD omul la conducerea TVR Cluj şi de ce sunt ameninţaţi jurnaliştii

ÎNREGISTRĂRI | Cum şi-a reînscăunat PSD omul la conducerea TVR Cluj şi de ce sunt ameninţaţi jurnaliştii
Doina Gradea | Foto: hotnews.ro

Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii "Starea Naţiei", a făcut publice înregistrări în care Preşedintele Director General (PDG) al Televiziunii Române, Doina Gradea, le explică jurnaliştilor de la TVR Cluj de ce l-a repus în funcţie pe Romeo Couţi. Înregistrarea arată cum şefa TVR îi ameninţă pe jurnalişti: "Vine perioada concursurilor!"

"Mai înghesui aici, sper să încapă, și o înregistrare în care Doina Gradea le explică celor de la TVR Cluj de ce prima ei decizie după numirea în funcția de PDG a fost să-l repună în funcția de director pe Romeo Couți. Înregistrarea e importantă în acest moment, pentru că arată un mod de lucru care nu poate exista într-o televiziune publică. (...) Nu poți discuta astfel cu niște jurnaliști care-ți cer să le explici de ce în ciuda tensiunilor care există între ei și acest Couți (...), tu îl repui în funcție în ciuda unui raport intern al TVR, care constată mari probleme acolo", a dezvăluit Dragoş Pătraru pe blogul său.

"Iată cum le vorbește Doina Gradea celor din Cluj și cum îi amenință, atât de elegant, amintindu-le că sunt interimari, că urmează evaluările… După această discuție, când oamenii au protestat față de ceea ce se întâmplă, tot Comitetul Director de la Cluj a fost schimbat. Să se învețe minte", a scris jurnalistul de la "Starea Naţiei".

Iată înregistraresa cu explicațiile Doinei Gradea:

”Vine perioada concursurilor!” Așa amenință doamna. Adică, știm cu toții cum se dau concursurile în TVR, nu? Nu există concurs pe bune. Concursurile le câștigă cei cu care PDG-ul vrea să lucreze. Serios? La SRTV, societate finanțată de la bugetul statului? Și dincolo de asta, să-i ameninți pe oameni că vor fi dați afară dacă nu se potolesc…", încheie Dragoş Pătraru.

Comenteaza