Înscrierile pentru evaluarea naţională a elevilor încep mâine

Înscrierile pentru evaluarea naţională a elevilor încep mâine
Înscrierile pentru evaluarea naţională, a elevilor clasei a VIII-a, încep de mâine, 13 iunie. Prima probă de examen, cea de limba şi literatura română, urmează să fie susţinută în data de 20 iunie.

Conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, înscrierea tinerilor pentru evaluarea naţională se face la secretariatele unităţilor de învăţamânt pe care elevii claselor a VIII-a le-au absolvit. Examenul se susţine fără nici o taxă.

La acest examen naţional se pot înscrie absolvenţii clasei a VIII-a din seria curentă, dar şi cei din seriile anterioare. Absolvenţii claselor a VIII-a, proveniţi din promoţiile de până în 1998 nu participă la evaluarea naţională din motivul că pot solicita echivalarea examenului de capacitate.

Respectivele teste naţionale constau în susţinerea unor probe scrise, fiecare cu durata de 120 de minute. Prima probă este limba şi literatura română, cea de-a doua disciplină de examinare este limba şi literatura maternă - pentru elevii care aparţin minorităţilor naţionale şi care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, iar ultimul examen este matematica.

Ultimele două probe se vor desfăşura pe 21 iunie şi 22 iunie. Rezultatele finale se vor afişa pe data de 24 iunie, în această dată vor putea fi depuse şi contestaţiile.

 

 

Comenteaza