Înşelăciune à la Cluj: apartament închiriat la 30 de persoane VIDEO

Înşelăciune à la Cluj: apartament închiriat la 30 de persoane  VIDEO
O tânără şi prietenul ei sunt căutaţi de poliţie după ce au înşelat zeci de persoane.

Idee ingenioasă de făcut bani ilegal la început de an universitar. În plină perioadă de închiriat apartamente la studenţii proaspăt veniţi în Cluj, un cuplu de tineri, veniţi şi ei din alt judeţ, s-a gândit să subînchirieze de mai multe ori apartamentul pe care aceştia îl închiriaseră într-o zonă bună din Cluj-Napoca. Noii chiriaşi s-au "lovit" nas în nas la uşa apartamentului când au mers să-şi ducă bagajele şi au alertat poliţia. Cei de la care au închiriat s-au făcut nevăzuţi.

Poliţiştii caută o tânără şi pe prietenul acesteia, pe numele cărora s-au depus mai multe plângeri penale din partea persoanelor de la care au încasat chirii pe o lună şi garanţii pentru un apartament de două camere de pe strada Fabricii din cartierul Mărăşti. Una dintre păgubite este Romina Virsta, care împreună cu o prietenă a plătit 200 de euro chiria pe luna octombrie şi 200 de euro garanţie tinerei care şi-a dat numele unei alte păgubite şi chiar a prezentat buletin cu acea identitate. "A spus că este sora proprietarului şi ne-a arătat un buletin cu numele Szabo Evelyn. Apoi am aflat că aceasta este o persoană care a închiriat un alt apartament în Mănăştur de la respectiva tânără şi că adevăratul proprietar chiar are o soră care i-a închiriat apartamentul celei care ne-a păcălit. Proprietarul nu este din Cluj, iar când a aflat ce s-a întâmplat a venit la apartament. Noi am chemat poliţia când ne-am trezit mai multe persoane care aveam cheie şi venisem cu bagajele să ne mutăm", a povestit Romina Virsta.

Aceasta şi prietena ei au rămas în apartament deoarece au fost primele care au contactat adevăratul proprietar. "După ce ne-am instalat a continuat să vină lume să se mute în apartament, unii chiar aveau chei şi au intrat în casă. Unii au zis că ori îşi primesc banii înapoi ori pleacă cu maşina de spălat. Le-am explicat ce s-a întâmplat şi că nu noi suntem de vină. În cele din urmă, am lipit un afiş pe uşă pe care am scris că dacă au închiriat să sune la poliţie", a spus chiriaşa. Potrivit acesteia, tânăra care a subînchiriat apartamentul a tras de timp până când i-a predat apartamentul pentru a păcăli cât mai multe persoane.

Imediat după ce au realizat că au fost ţepuiţi, noii chiriaşi au încercat să o sune pe tânăra ce s-a dat drept sora proprietarului, însă aceasta nu a mai răspuns la nici unul din cele şapte numere de telefon. Poliţia a demarat o anchetă penală, care este în curs. "Am identificat-o pe tânără şi acum este căutată. Nu este din Cluj şi nici dintr-un judeţ învecinat. Mai multe detalii vă vom oferi la finalul anchetei", a spus şeful Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca, comisar-şef Marcel Bonţidean. Potrivit unor persoane păgubite, tânăra a fost ajutată de prietenul ei, care le închiria apartamentul persoanelor de sex masculin. În total, 32 de persoane au căzut în capcana falsei chirii.

 

Comenteaza