Instanţa a decis: Radu Bica va fi eliberat condiţionat

Instanţa a decis: Radu Bica va fi eliberat condiţionat
Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Radu Bica, urmează să fie eliberat astăzi din Penitenciarul Gherla.

Tribunalul Cluj a respins în această dimineaţă contestația DNA Cluj împotriva hotărârii de eliberare condiționată a acestuia, astfel că el urmează să iasă din închisoare.

Procurorul de ședință din partea DNA Cluj a susținut în instanță că hotărârea pronunțată de comisia de eliberare condiționată, menținută de Judecătoria Gherla, este netemeinică, ţinând cont de activitatea infracțională a acestuia şi de condamnarea la cinci ani de închisoare primită pentru luare de mită.

Potrivit clujust.ro, la Judecătoria Gherla, DNA a invocat și o altercație care ar fi avut loc între Bica și fostul deputat Virgil Pop, și el încarcerat. Avocatul lui Bica, Mihai Giurgea, a arătat astăzi la Tribunal, legat de altercația invocată, că a făcut o adresă la Administrația Națională a Penitenciarelor, care a confirmat că nu a existat nicio altercație.

Avocatul a susținut că Bica s-a indreptat pe perioada detenţiei, a urmat cursuri de calculatoare, a avut activități sportive și a primit 14 recompense pentru comportamentul bun, între care trei vizite la familie acasă.

"Vă rog să țineți cont de munca şi activitatea depusă pentru a ajunge aici. Îmi cumosc obligaţiile prevăzute de codul penal în caz de eliberare condiționată. Familia si prietenii mi-au fost aproape pe perioda detenției, astfel că îmi va fi ușor să mă reintegrez", a spus Bica în fața judecătorului de la Tribunalul Cluj, citat de sursa mai sus menţionată.

Fostul vicepreședinte  al forului administrativ judeţean şi-a îndeplinit, până în momentul de faţă, două treimi din pedeapsa de cinci ani.

Radu Bica a fost arestat în 1 noiembrie 2011, fiind acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de luare de mită. În urma filajului şi a interceptărilor telefonice, Bica a fost percheziţionat imediat după ce a primit de la femeia de afaceri Aspazia Droniuc suma de 43.000 de lei, echivalentul a 10.000 de euro.

Anchetatorii arătau că fostul vice al CJ urma să mai primească bani de la Droniuc, până la suma de 20.000 de euro. Aspazia Droniuc a dat banii pentru ca Bica să îi furnizeze informaţii care i-ar fi facilitat câştigarea unei licitaţii pentru servicii de mentenanţă la stadionul Cluj Arena. Aspazia Droniuc şi-a recunoscut fapta, iar declaraţia ei l-a „înfundat" pe Bica.

În schimb, fostul vicepreşedinte al CJ Cluj a susţinut pe parcursul anchetei penale, dar şi în faţa instanţelor, că banii pe care i-a luat de la Droniuc reprezentau, de fapt, un împrumut.

Comenteaza