Instanţa nu a fost sesizată legal cu cererea de arestare a lui Uioreanu jr.

Instanţa nu a fost sesizată legal cu cererea de arestare a lui Uioreanu jr.
Curtea de Apel Cluj a respins astăzi sesizarea făcută de procurorii DIICOT în cazul lui Alexandru Uioreanu, astfel, tânărul condamnat cu suspendare pentru trafic de droguri rămâne în libertate.

Deşi cererea procurorilor de a se revoca măsura obligării de a nu părăsi localitatea şi înlocuirea acesteia cu arestul în cazul lui Uioreanu jr. ar fi urmat să se judece abia în septembrie, odată cu apelul, anchetatorii au solicitat instanţei să schimbe termenul, respectiv să-l urgenteze. Astfel, astăzi, Alexandru Uioreanu a venit la Curtea de Apel Cluj însoţit de mama sa şi de avocaţi, pentru ca instanţa să pună în discuţie solicitarea procurorilor DIICOT.

Înainte de a se deschide şedinţa pe dezbateri, avocatul Tiberiu Ban, apărătorul lui Uioreanu jr., a invocat excepţia nelegalei sesizări a instanţei de către DIICOT. Potrivit Codului de procedură penală, în cursul judecăţii, poliţiştii care efectuau supravegherea inculpatului erau obligaţi să sesizeze instanţa şi nu procurorul cu privire la încălcarea obligaţiilor de către cel pus în libertate prin suspendarea executării pedepsei. Amintim că Uioreanu a primit o condamnare de 2 ani şi 6 luni la închisoare cu suspendare pentru trafic şi consum de droguri. În noaptea de 9 spre 10 aprilie, când a fost găsit pe stradă de poliţişti, fără a avea asupra sa acte de identitate, în compania unui coinculpat. Tânărul, în vârstă de 17 ani, a fost văzut în compania lui Adrian Ciprian Tition, singurul inculpat condamnat cu executare în dosarul lui Uioreanu jr., deşi avea interdicţia de a se întâlni cu acesta. Poliţiştii au sesizat procurorii DIICOT, care, la rândul lor, au cerut instanţei rearestarea tânărului.

În urma excepţiei invocate de avocatul Tiberiu Ban, judecătorii Curţii de Apel Cluj au decis să respingă sesizarea procurorilor. Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Etichete
Comenteaza