Instituțiile clujene sting becurile timp de o oră pentru a celebra „Ora Pământului”. Alin Tișe:” Îi îndemn pe clujeni să sprijine acest demers”

Instituțiile clujene sting becurile timp de o oră pentru a celebra „Ora Pământului”. Alin Tișe:” Îi îndemn pe clujeni să sprijine acest demers”
| Foto: Facebook / Consiliul Județean Cluj

Consiliul Județean Cluj, împreună cu instituțiile din subordine, se alătură inițiativei „Ora Pământului”, prin care oamenii, organizațiile, companiile și instituțiile publice sting luminile timp de o oră.

„Ora Pământului”, este o inițiativă care se derulează la nivel mondial și are ca scop conștientizarea asupra nevoii de a economisi resursele mediului înconjurător.

Forul administrativ județean din Cluj-Napoca va renunța, sâmbătă, 25 martie, în intervalul orar 20:30-21:30,  la iluminarea sediului, situat pe Calea Dorobanților nr.106, prin sistarea iluminării ambientale exterioare.

„Acest demers va fi susținut și de instituțiile din subordinea Consiliului Județean, precum Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor, imobilele aflate în administrarea societății Tetarom S.A., dar și stadionul Cluj Arena, care, la rândul lor, vor pleda pentru reducerea risipei de energie și resurse”, au scris reprezentanții Consiliului Județean Cluj într-o postare pe rețelele de socializare.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, îi îndeamnă pe clujeni să se alăture acestei inițiative.

 „Un mediu înconjurător sănătos reprezintă șansa noastră și a generațiilor viitoare la o viață normală, deci e de datoria noastră să îi protejăm. Tocmai de aceea, îi îndemn pe clujeni să sprijine acest demers și, prin simplul gest de a stinge becurile timp de o oră, să se alăture milioanelor de oameni de pe întreg globul care celebrează Ora Pământului", a declarat Alin Tișe. 

Totodată, angajații Consiliului Județean Cluj vor fi încurajați să stingă luminile din locuințele personale pentru a trage un semnal de alarmă privind efectele dezastruoase ale consumului în exces asupra naturii.

"Ora Pământului", o tradiție la nivel mondial

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se evenimentului– Earth Hour.

„Orice se poate schimba dacă îți creezi un obicei sănătos. Oricât de mic, dar să fie practicat metodic și pentru o perioadă mai lungă. Cum ar fi dacă toți oamenii de pe Planetă și-ar propune să facă ceva mic, pentru a proteja natura, în fiecare lună?

De Ora Pământului 2023, vrem să lansăm provocarea de a dărui o ora pentru Pământ în fiecare lună. O oră, în care alături de familie sau prieteni, să faci ceva care să aibă legătură cu protecția naturii: gătești cu ingrediente locale, reînnoiești o bluza veche, reciclezi, plantezi un copac, etc.”, scrie site-ul Ora-Pământului.

Această inițiativă se află deja la ediția a 17-a, iar de-a lungul anilor a devenit o tradiție la nivel Mondial, și reprezintă cel mai important eveniment de mediu din lume.

Comenteaza