Interceptări telefonice în dosarul lui Radu Bica. Codul pentru bani era "asigurare" VIDEO

Interceptări telefonice în dosarul lui Radu Bica. Codul pentru bani era
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că Aspazia Droniuc şi Radu Bica foloseau în convorbirile telefonice termenul de "asigurare" cu privire la banii pentru care vicepreşedintele CJ este acuzat de luare de mită.

Motivarea Curţii de Apel: "Din conţinutul interceptărilor rezultă că la 26 octombrie 2011 la ora 17.04 învinuita Droniuc l-a contactat pe inculpatul B. căruia i-a comunicat că „mâine la ora 12.00 vin să aduc ...asigurarea", iar acesta la rândul său i-a confirmat că o aşteaptă, apreciind că „ a fost operativă" .


"Lucrările şi actele din dosarul de urmărire penală pun în evidenţă împrejurarea că învinuita Droniuc nu a încheiat nici o poliţă de asigurare pentru inculpatul Bica sau la solicitarea acestuia. De altfel, atât în faţa procurorului cât şi în faţa judecătorului, inculpatul a arătat că nu aştepta de la învinuita Droniuc nici o poliţă de asigurare", se arată în motivarea instanţei.

Procurorii au arătat că Droniuc a ajuns prea târziu în Cluj, Bica fiind pregătit pentru plecarea într-o vacanţă în Austria. Astfel, predarea banilor ar fi fost amânată pentru 31 octombrie 2011, dată la care Bica ar fi stabilit cu Droniuc să se întâlnească la biroul său din cadrul CJ Cluj.


Potrivit motivării instanţei, "la 31 octombrie 2011 inculpatul Bica a primit de la învinuita Droniuc suma de 43.000 lei, echivalent a 10.000 euro ca obiect al infracţiunii de corupţie, fiind prins imediat după remiterea sumei de bani. După primirea banilor, activitate care a avut loc în autoturismul învinuitei Droniuc, inculpatul a urcat la apartamentul în care acesta locuieşte şi i-a ascuns în lada unei canapele, părăsind apartamentul cu intenţia de a reveni la locul de muncă, fiind interpelat la ieşirea din bloc de echipa DNA Cluj. Cu ocazia percheziţiei acestui apartament a fost identificată suma de 43.000 lei primită la 31 octombrie 2011 de inculpatul Bica de la învinuita Droniuc".

Comenteaza