Interlopii fac din nou legea la Cluj

Interlopii fac din nou legea la Cluj
Marius Florin David, zis Gore, a revenit ieri în atenţia clujenilor, după ce a înjunghiat un brancardier de la Urgenţă, pe care l-a acuzat că i-ar fi ucis soţia.

Incident violent straniu în cursul dimineţii de ieri la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) 1 Cluj: Gore s-a ridicat din senin de pe un pat, şi-a rupt perfuzia şi i-a atacat pe trei brancardieri. Unul dintre ei a fost înjunghiat cu un cuţit în mâna stângă şi în zona toracică. După agresiune, interlopul a fugit, fiind căutat de poliţişti în tot oraşul. A fost găsit după câteva ore, la câteva sute de metri de UPU, având cuţitul în mână. Gore a susţinut în faţa anchetatorilor că brancardierul se face vinovat de moartea soţiei lui, care însă trăieşte.

Personalul medical de la UPU 1 este îngrozit şi şocat de cele întâmplate în zorii zilei de ieri. "Marius David s-a prezentat la Urgenţă la ora 22:50 (seara de 8 august - n. red.) cu indigestie şi o stare generală alterată. S-au început investigaţiile, a fost liniştit şi a început un tratament. A stat liniştit până la ora 5:30 când, brusc, în 30 de secunde, şi-a tras singur perfuzia afară şi a mers spre ieşire, unde erau trei brancardieri, pe care i-a atacat", a spus directorul UPU 1, Dorin Mureşan. Dintre cei trei bărbaţi atacaţi, Augustin Câmpean, în vârstă de 33 de ani, s-a ales cu "o plagă înţepată toracică şi multiple plăgi tăiate la braţul stâng", potrivit diagnosticului. Brancardierul rănit a fost operat şi este în afara oricărui pericol, fiind conştient după operaţie. Bărbatul este căsătorit şi are trei copii.

Conducerea UPU nu ştie cum a ajuns cuţitul în mâna lui Gore. "A fost cineva să-l viziteze şi e posibil să-l fi adus. Cuţitul era într-un tricou, ca o haină de schimb. Totul s-a petrecut în câteva fracţiuni de secundă", a povestit directorul Dorin Mureşan. Paza UPU este asigurată de un singur agent de pază, "de calibru nesatisfăcător", potrivit medicului Mureşan. Acesta a precizat că va cere conducerii spitalului judeţean întărirea pazei. "Trebuie să se schimbe ceva, să se schimbe tot sistemul! Vii să faci bine la oameni şi îţi fac ei rău", a afirmat directorul UPU 1 Cluj.

Imediat după incident, poliţia clujeană a intrat în alertă pentru a-l găsi pe Gore, care a fugit de la UPU 1. În jurul orei 13:00, Marius David a fost ridicat de "mascaţi" din curtea Spitalului de Pneumoftiziologie, care este la circa 300 de metri de UPU 1. Potrivit unor surse judiciare, Gore avea un cuţit în mână, iar un alt cuţit a fost găsit asupra lui. Interlopul a fost audiat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, care l-a reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să se judece propunerea de arestare preventivă. Acuza este tentativă de omor calificat, pedepsită cu până la 15 ani de închisoare. Declaraţia dată la parchet de Gore este la fel de spumoasă ca interviurile date de acesta presei sau ca apariţiile din 2009 de la o televiziune locală.

Potrivit unor surse judiciare, Marius David susţine în apărarea sa că l-a atacat pe brancardier pentru că "i-a violat şi ucis soţia pe nume Aurora", însă femeia este în viaţă, fără să fi fost agresată. De altfel, la ieşirea de la parchet, Gore a strigat că brancardierul "a făcut multe crime!". "Sunt nevinovat, este o făcătură!", a mai spus acuzatul. Acesta a avut un comportament ciudat în ultimele zile: în 7 august a făcut scandal la UPU, unde s-a dus cu soţia lui pentru a fi trataţi, iar în 8 august s-a prezentat la Secţia 6 de Poliţie pentru a depune o plângere cu privire la faptul că persoane necunoscute ar încerca să-l otrăvească atât pe el, cât şi pe soţia lui.

A fost internat la psihiatrie

Marius David, în vârstă de 45 de ani, a fost internat la Clinica de Psihiatrie timp de o săptămână după incidentul din seara zilei de 24 martie, când s-a automutilat cu un cuţit în plină stradă în cartierul Mănăştur. Procurorii au emis atunci o ordonanţă de reţinere pe 24 de ore şi l-au audiat, apoi au dispus evaluarea psihiatrică. În urma acesteia, Gore a fost pus în libertate, fiind cercetat penal în acel dosar pentru port ilegal de armă albă şi ultraj contra bunelor moravuri.

Recidivist

Gore a mai fost închis, în martie 1996, după ce a rupt mandibula unui tenor al Operei Române din Cluj şi l-a atacat cu sabia pe fratele tenorului. După un alt scandal, în anul 2001, a primit doi ani de închisoare cu executare, însă la acea dată fugise deja în Spania. De acolo, autorităţile l-au expulzat în anul 2005, fiind din nou încarcerat la Jilava şi apoi la Gherla, unde a executat restul pedepsei primite în 2001. A ieşit din penitenciar în anul 2006.

 

Comenteaza