Interlopul cu "n" infracţiuni la activ a fost lăsat liber de un judecător din Cluj-Napoca deoarece avea "şanse reale de îndreptare"

Interlopul cu "n" infracţiuni la activ a fost lăsat liber de un judecător din Cluj-Napoca deoarece avea "şanse reale de îndreptare"
| Foto: https://www.tiktok.com/@ioanaurelcovaci/video

Ce cred fostul şef al Poliţiei Rutiere şi un avocat despre cazul interlopului din Cluj, prins de 11 ori fără permis, prins şi la furat de 11 ori, care a circulat şi cu numere false la maşină, dar a fost lăsat liber, iar apoi a ucis un om, părăsind locul accidentului, pentru care IPJ Cluj a făcut conferinţă de presă "în vederea corectării unor informaţii apărute în spaţiul public". 

Datele spun că un bărbat din Cluj, a fost prins de 11 ori fără permis şi lăsat liber. Iar apoi acesta a ucis un om fiind la volanul unei maşini. Accidentul rutier produs pe data de  23 august, la Căpușu Mare, a fost comis de Aurel Covaci. Acesta conducea fără permis, a douăsprezecea oară în acest an. Unul dintre cei care se afla cu el în mașină a murit la spital.

Din cauza vitezei și a carosabilului umed, șoferul a pierdut controlul autoturismului și a intrat pe contrasens frontal într-o mașină. Bărbatul a fugit de la locul accidentului, însă a fost găsit de polițiști la aproximativ doi kilometri. Interlopul este cercetat pentru conducere fără permis, părăsirea locului accidentului şi ucidere din culpă.

Deşi avea la activ infracţiuni cu duiumul interlopul a fost pus în libertate prin suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, ca urmare a condamnării prin hotărârea instanței din data de 29.05.2023, emisă de Judecătoria Cluj-Napoca. În motivarea sentinţei a fost menţionat faptul că inculpatul are "şanse reale de îndreptare", potrivit Clujust, care a prezentat pe larg motivarea sentinţei Judecătoriei Cluj-Napoca, prin care i-a dat lui Covaci o pedeapsă cu suspendare. 

Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere, spune că nu crede că ar putea fi  vorba de vreo intervenție a cuiva în favoarea interlopului. „Au fost deschise dosare penale, iar omul a și fost reținut cel puțin o dată. Problema este la procurori și judecători, cred eu. Nu este normal ce se întâmplă. Este prins de 11 ori conducând fără permis și este lăsat liber? Inadmisibil! Mai ales că, neutilizată cum trebuie, mașina este asimilată unei arme! Și nu cred că e vorba de vreo intervenție a cuiva în favoarea interlopului. Mai repede înclin să cred că respectivii oficiali se tem la propriu de acest individ. Pe de altă parte, trebuie spus că în provincie, mai ales în mediul rural, șofatul fără permis de conducere a ajuns un sport național”, a declarat Lucian Diniţă citat de evz.ro

Avocatul Adrian Cuculis spune că este posibil să discutăm despre o gravă neglijență sau mai bine spus despre o complicitate infracțională a procurorilor sau procurorului de caz. „Având în vedere cazierul extrem de bogat al acestui personaj, și anume 12 fapte de conducere fără permis, iar la ultima ispravă se ajunge chiar la decesul unei persoane, din punctul meu de vedere discutăm despre o gravă neglijență sau mai bine spus despre o complicitate infracțională a procurorilor sau procurorului de caz care ar fi avut posibilitatea ca pe baza unui control judiciar sau a unui referat de arestare preventivă să-l extragă pe acesta din societate (…) Faptul că nu s-a luat niciun fel de decizie de blocare a accesului acestuia la un autoturism din punctul meu de vedere trebuie să fie sancționat”, a declarat avocatul, citat de evz.ro

Amintim că "în vederea corectării unor informaţii apărute în spaţiul public", IPJ Cluj a organizat o conferinţă de presă, dar a emis şi un comunicat de presă care să lămurească situaţia infracţiunilor lui Covaci şi a motivului pentru care acesta circula liber pe şoselele judeţului. 

Comenteaza