Internet în 19 biblioteci rurale din Cluj

Internet în 19 biblioteci rurale din Cluj
Un număr de 19 biblioteci publice din Cluj intră în programul Biblionet, care le permite abonaţilor, între altele, conectarea la Internet.

 

Este vorba de bibliotecile publice comunale din Aşchileu, Buza, Căianu, Căpuşu Mare, Căşeiu, Cătina, Ceanu Mare, Cojocna, Floreşti, Iara, Mănăstireni, Mărişel, Moldoveneşti, Sânpaul, Sic, Tritenii de Jos, Unguraş, Vad şi Vultureni.

De asemenea, au mai fost acceptate în runda a patra a programului o secţie din Sediul Central, Filiala "Traian Brad", Filiala Kogălniceanu şi Filiala Bibliosan ale Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj.

Numărul bibliotecilor selectate anterior în program la nivelul judeţului Cluj este de 38 biblioteci municipale, orăşeneşti şi comunale, precum şi biblioteci filiale, iar finanţarea atrasă către aceste biblioteci ajunge la peste un milion de lei în echipamente IT şi licenţe, precum şi cursuri de instruire pentru bibliotecari.

"Oferirea accesului la informaţie prin intermediul tehnologiei şi al internetului a determinat schimbarea rolului bibliotecilor publice", spune preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. "Au devenit centre ale comunităţii şi instrumente ale dezvoltării socio-economice în mediul rural, centre de informare şi educaţionale pentru toate categoriile de public, în mediul urban. Scopul programului Biblionet este tocmai acela de a oferi servicii moderne către publicul larg, investind astfel în viitorul comunităţii".

Biblionet - Lumea în biblioteca mea este un program cu o durată de cinci ani care va facilita accesul gratuit al publicului larg la informaţie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne în România. Prin cursurile de formare şi tehnologia furnizată, Biblionet va ajuta bibliotecile să asigure servicii în comunităţile locale.

Comenteaza