Foto Intervenție, în toiul nopții, lângă Tarnița! 2 persoane s-au împotmolit cu mașina și riscau să înghețe de frig

Intervenție, în toiul nopții, lângă Tarnița! 2 persoane s-au împotmolit cu mașina și riscau să înghețe de frig

Salvatorii de la Rescue 4x4 au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona vârfului Ijar, de lângă Tarnița, pentru a salva ocupanții unei mașini, care a rămas înzăpezită. 

Pe parcursul serii de ieri, Rescue 4x4 a fost solicitat să intervină în cazul unui autovehicul blocat în zăpada.
Din păcate acest lucru care nu a fost posibil din cauza condițiilor meteo și a întunericului, fiind prea periculos pentru membrii care au participat. Totuși, persoanele de la fața locului au fost duse în siguranță iar mașina a fost lăsată acolo.


Povestea incidentului:
"Ora 22:10, sună telefonul: 46°41′8″ N 23°14′28″ E. Mașină suspendată în zăpadă. Opel frontera. 3 mașini pleacă din Cluj-Napoca spre incident, pe drum se mai alătură o mașina care vine din altă parte. Urcăm dealul, rămânem și noi blocați. Ne troliem, ne tragem unii pe alții, ajungem pana la un punct unde nu mai putem înainte. 4 mașini blocate la 3 dimineața pe un platou în vârful muntelui. Oamenii care solicită ajutor sunt la vreo 2 km în mașină, înghețati de frig. 2 dintre membrii Rescue 4x4 merg pe jos. Se decide că e prea periculos să se intervină noaptea, se abandonează mașina care o sa fie recuperată ulterior pe lumină. La 5 dimineața ajungem în Cluj.
Zapada până la brau, -10 grade."

 

Duiminică s-a intervenit din nou cu 8 mașini pentru a recupera mașina rămasă blocată, lucru dus la bun sfârșit de către membrii comunității din Cluj!

Rescue4x4 - Asociația Salvatorilor Voluntari 4x4 este serviciul public comunitar gratuit de salvare, recuperare și intervenții în situații speciale și de urgență.

 

Comenteaza