Intrarea României în Schengen amânată până în septembrie

Intrarea României în Schengen amânată până în septembrie
Conform proiectului de concluzii al Consiliului miniştrilor UE pentru Afaceri Interne, România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen pentru o perioadă nedeterminată, în pofida îndeplinirii criteriilor tehnice ( potrivit Novinite.com).

Parlamentul European şi-a exprimat miercuri sprijinul pentru aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen şi a cerut guvernelor europene să nu ţină cele două ţări "ostatice ale discursului populist", potrivit europarlamentarului conservator portughez Carlos Coelho.

Miniştrii de Interne europeni se întâlnesc joi la Luxemburg, unde vor lua notă de faptul că sistemele de control la graniţă ale României şi Bulgariei au fost îmbunătăţite pentru a îndeplini standardele Schengen, dar nu vor stabili şi data intrării celor două ţări în spaţiul Schengen, afirmă DPA, citând un diplomat care s-a referit la proiectul de declaraţie a consiliului JAI.

Site-ul Novinite.com, citează şi o altă sursă europeană, care a afirmat că intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen nu va fi finalizată "până în primăvara anului 2012", chiar dacă va fi aprobată în septembrie.

Mihaela Ursan

Comenteaza