Întrebări indiscrete la recensământ VIDEO

Întrebări indiscrete la recensământ VIDEO
"Cine este capul familiei? Toaleta este in casă sau in curte? Suferiţi de pierderi de memorie sau de auz?, sau Care vă este CNP-ul?" Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care suntem obligaţi să răspundem recenzorului care bate la uşa noastră în cadrul recensământului care se desfăşoară în aceste zile. Mulţi clujeni consideră că întrebările sunt cel puţin deplasate. Autorităţile spun însă că ele sunt justificate din punct de vedere statistic.

Una dintre cele mai contestate întrebări este cea care solicită oamenilor să-şi declare codul numeric personal. Urmează apoi cele referitoare la deficienţe fizice sau psihice şi dilema cine este capul familiei

"Deci, daca e vorba de recensământ, ce rost are cine-i capul familiei? Asta nu-i o intrebare corectă", spune un clujean. "Trebuie să fie o evidenţă clară a populaţiei. nu ştiu exact ce date se cer, dar ar trebui să fie totuşi în baza de date", spune în schimb un altul.

O altă întrebare din chestionar se referă la existenta şi locul în care funcţionează... toaleta!

Recensământul populaţiei şi locuinţelor se desfăşoară până la sfârşitul acestei luni, iar primele rezultate vor apărea în luna ianuarie a anului viitor.

Comenteaza