Breaking news Inundații Cluj | Mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din trei comune clujene: Depășiri ale COTELOR DE PERICOL

Inundații Cluj | Mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din trei comune clujene: Depășiri ale COTELOR DE PERICOL

Autoritățile clujene au transmis prin sistemul Ro-Alert un mesaj de avertizare pentru comunele Poieni, Negreni și Ciucea, unde există pericol de inundații.

"Având în vedere depășirea cotelor de pericol, unitatea noastră a transmis prin sistemul Ro-Alert un mesaj de avertizare către terminalele de telefonie mobilă aflate pe raza unităților administrativ teritoriale Poieni, Negreni și Ciucea", au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Reamintim că până la ora 16.00 este în vigoare o avertizare Cod roșu de inundaţii pe râuri din județele Cluj și Bihor. Conform INHGA,  ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice Iad – bazin superior amonte Ac. Leșu, Drăgan - bazin superior amonte Ac. Drăgan (afluenți ai Crișului Repede), Crișul Negru – bazin amonte S.H. Beiuș și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Beiuș – amonte confluență cu râul Valea Roșie, Valea Roșie.

Comenteaza