Inundaţii în Someşeni: 30 de case inundate (foto şi video)

Inundaţii în Someşeni: 30 de case inundate (foto şi video)
30 de case din cartierul clujean Someşeni au fost inundate în noaptea de duminică spre luni din cauza revărsării unu pârâu din apropiere.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Avram Iancu" din Cluj-Napoca au fost nevoiţi să intervină noaptea trecută, în jurul orei 1 dimineaţa, pentru a scoate apa din casele oamenilor cu trei maşini autospeciale şi trei motopompe, pe strada Moş Ion Roată.

La ora transmiterii acestei ştiri pompierii se aflau încă la faţa locului şi scoteau apa din gospodăriile oamenilor, cu motopompele. În unele gospodării apa are o adâncime de aproximativ o jumătate de metru. Oamenii dau vina pe mai mulţi factori care ar fi dus la inundarea caselor, cu care nu s-au mai confruntat până în acest an. O inundaţie de mai mici dimensiuni a avut loc în aceeaşi zonă în 20 iunie. Locatarii de pe strada Moş Ion Roată dau vina pe administratorii bazei sportive Ardealul, pe lucrările la centura de ocolire a oraşului şi pe o firmă care are lucrări în zonă şi care ar fi acoperit câteva şanţuri care permiteau scurgerea apei.

Casele au fost inundate din cauza revărsării unui pârâu mic din zonă, care s-a umflat din cauza precipitaţiilor abundente de duminică, din zona Gheorgheni - Colonia Sopor. Canalizarea de pe stradă, care a fost introdusă în urmă cu doi ani, nu a făcut faţă puhoaielor de apă iar canalele au refulat pe stradă.

vezi video: 




Etichete
Comenteaza