Inundații lângă Dej! Drum acoperit de apele Someșului

Inundații lângă Dej! Drum acoperit de apele Someșului

Nivelul Someșului în zona municipiului Dej a crescut îngrijorător de mult în ultima perioadă, iar miercuri dimineața a ieșit din matcă, pe raza localității Cetan, comuna Vad.

 Edilul comunei Vad, David Prunean, care se află la fața locului, a relatat pentru Dej24.ro că, la ora 10:00, râul Someș s-a revărsat pe DJ109E. Potrivit acestuia, apele acoperă șoseaua pe o suprafață de aproximativ 5 metri, drumul nefiind încă închis circulației rutiere, adâncimea fiind de doar câțiva centimetri. 

Nu este singura situație de urgență înregistrată în apropierea municipiului Dej. A fost transmis un mesaj prin aplicaţia RO-Alert pentru localitățile Lozna, Rus, Ileanda şi Gâlgău privind accesul spre localitatea Rogna dinspre Ileanda, care este blocat de ape, varianta disponibilă fiind prin localitatea Rus.

Județul Cluj se află sub cod galben de inundații. 

IGSU: 10 judeţe grav afectate de vremea rea

Un număr de 32 de localităţi din 10 judeţe - Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Maramureş, Sibiu, Sălaj şi Satu Mare - au fost afectate de fenomenele meteo, în ultimele 24 de ore, pompierii acţionând în sprijinul populaţiei şi administraţiilor publice locale pentru evacuarea apei din 332 de gospodării şi pentru curăţarea de aluviuni şi facilitarea scurgerii apei pentru 35 de poduri şi podeţe, informează miercuri Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform IGSU, cel mai grav afectat a fost judeţul Bistriţa-Năsăud, unde s-au înregistrat inundaţii în 13 localităţi, 81 de persoane din localităţile Bistriţa şi Budacu de Jos fiind evacuate temporar, urmând să se întoarcă în locuinţe după retragerea apelor. De asemenea, alte cinci persoane din localitatea Valea Tureacului au fost evacuate preventiv la rude din cauza unei alunecări de teren care le pune în pericol locuinţa.

Meteorologii, mesaj nou de vreme severă! Furtuni și grindină la Cluj

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în  intervalul 22 mai, ora 12 – 23 mai, ora 22, în vestul, nord-vestul și centrul țării precum și la munte, cu precădere în zona Carpaților Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Etichete
Comenteaza