Invazie de purici în Cluj! Totul, de la câteva pisici „miţoase” care s-au propăşit în beci

Invazie de purici în Cluj! Totul, de la câteva pisici „miţoase” care s-au propăşit în beci
Situaţia cu care se confruntă locuitorii unui bloc din municipiu durează deja de aproximativ două săptămâni.

Roiuri de purici fac viaţa grea locatarilor scării II a blocului de pe strada Fabricii de Zahăr nr. 14 din cartierul Mărăşti.

„Am făcut greşeala să intru în beci, să-mi aduc nişte murături de acolo, iar când am ieşit la lumină eram deja invadat de la picioare, până la mijloc, de sute de purici. I-am dat jos de pe mine, efectiv, cu mâinile, şi tot n-am scăpat: i-am dus în casă şi mi-am umplut de purici şi casa", declară furibund un locatar care - din motive lense de închipuit - ţine să-şi păstreze anonimatul.

Acesta povesteşte că totul se datorează unui vecin de la parter, un mare iubitor de pisici, care le-a adus la el în apartament şi din rândul cărora una s-a refugiat în beciul blocului, unde a fătat cinci pui.

„Coşmarul a început în urmă cu două săptămâni, după ce pisica aceea cu blană mare a fătat puii. Au luat purici mai mulţi vecini, ba, mai mult, insectele au migrat şi pe scară, „atacând" şi copilul unui vecin, al cărui cărucior era parcat lângă intrarea beciului iar părinţii, când l-au urcat pe copil în cărucior, n-au realizat ce se află acolo", adaugă acesta.

Facem o incursiune în bloc, însă nimeni nu ne deschide uşa, nici măcar proprietarul pisicilor. Totuşi, până la urmă, o doamnă de la etajul I ne mărturiseşte că purecii există, dar din fericire familia sa nu a avut de suferit din cauza lor.

„Totuşi, ar trebui făcută o deratizare, ceva", ne strigă disperată, la despărţire, de parcă ar fi aşteptat soluţia din partea noastră, şi nu din partea Asociaţiei sale de locatari.

Îl contactăm, telefonic, pe administratorul blocului, Ioan Goia, - care locuieşte chiar vizavi de omul cu pisicile - şi care la ora venirii noastre nu se afla acasă. Însă poziţia lui este extrem de laxă şi împăciuitoare.

În primul rând, constată cu maliţiozitate că „trebuia să ştie Ziua de Cluj că au apărut nişte purici, de ieri, în bloc", după care doreşte să afle cine a „sifonat" ştirea despre puricii din bloc. Nu primeşte informaţia, aşa că se mulţumeşte să ne comunice că „vineri la ora 17.00, când se bănuieşte că toţi oamenii vor fi acasă, deratizarea va fi făcută în toate apartamentele, de către cea mai serioasă firmă de specialitate din Cluj-Napoca".

Comenteaza