Video "Inventar" al gunoaielor de pe Someș, un adevărat dezastru ecologic

"Inventar" al gunoaielor de pe Someș, un adevărat dezastru ecologic

Pe râul Someșul Mic, la câțiva kilometri în amonte de Cluj-Napoca, pe mal, sunt munţi de gunoaie. Asociația Societate Organizată Sustenabil S.O.S a cartat deșeurile, dar a făcut și o curățenie simbolică. Urmează sesizări către autoritățile responsabile pentru coordonarea acțiunilor de curățenie și de realizare a pistelor de biciclete astfel încât râul să fie tranzitat constant.

"O nouă inventariere a deșeurilor realizată în weekend pe canoe și caiace arată că Someșul este în continuare extrem de poluat cu deșeuri aruncate ilegal în râu și la margine. În consecință, cer coordonarea autorităților pentru o curățenie de proporții pe raza localităților Gilău, Florești și Cluj. Propun o pistă de biciclete, alei pietonale și spații publice verzi la Someș pentru ca zona râului să devină vizibilă, astfel încât să nu se mai arunce ilegal deșeuri, dar și pentru a oferi o alternativă de tranzit la trafic auto între localități", este textul seizării, pe care semnatarii vor să o trimită către primăriile Florești, Cluj, Gilău, Garda de Mediu, Compania de Apă Someș SA, Consiliul Județean şi Apele Române. 

 

La ultima acțiune de ecologizare din zonă, în doar câteva ore, voluntarii şi reprezentanţi ai Apelor Române au strâns din râu peste 50 de metri cubi de deșeuri.

Etichete
Comenteaza