Ioan Avram Mureşan mai stă în închisoare

Ioan Avram Mureşan mai stă în închisoare
Tribunalul Cluj a respins cererile fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, de întrerupere a executării pedepsei.

Tribunalul Cluj a decis în această dimineaţă ca fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan să execute cei şapte ani de închisoare la care a fost condamnat în această primăvară. Mureşan a depus două cereri de întrerupere a executării pedepsei. Una din ele a fost motivată prin starea gravă de sănătate. Avocaţii fostului ministru au invocat faptul că acesta suferă de mai multe boli grave care nu pot fi tratate în sistemul penitenciar.

Cea de-a doua cerere a fost motivată prin situaţia familială a lui Ioan Avram Mureşan. Avocaţii au spus că elare nevoie să fie pus în libertate, pentru a fi alături de soţie, după moartea fiului său.

Ambele cereri au fost respinse de Tribunalul Cluj. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Cluj.

La începutul lunii octombrie, Victor Ciorbea, avocatul fostului ministru spunea că Mureşan este lăsat să moară în închisoare, asta după ce instanţa i-a respins cererea de a se efectua o nouă expertiză medicală în cauză.

Dan Mureşan, fiul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, a fost găsit mort într-un apartament din Nairobi (Kenya), la începutul lunii septembrie. Atunci, autorităţile i-au permis lui Mureşan să părăsească penitenciarul pentru 24 de ore pentru a putea asista la înmormântare.

Ioan Avram Mureşan a fost încarcerat pe 29 mai, la o zi după ce ÎCCJ l-a condamnat la şapte ani închisoare pentru deturnare de fonduri. Închis iniţial în penitenciarul Baia-Mare, fostul minstru a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla pentru executarea pedepsei.

Comenteaza