Ioan Rus a vorbit la Cluj despre priorităţile MAI

Ioan Rus a vorbit la Cluj despre priorităţile MAI
Ioan Rus, ministrul Administraţiei şi Internelor, s-a întâlnit în această dimineaţă, la Cluj, cu şefii structurilor din zona Transilvaniei, după ce cu o zi în urmă a avut acelaşi tip de discuţii cu cei din Moldova.

După două ore în care a discutat cu liderii Poliţiei, Jandarmeriei şi Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, ministrul Ioan Rus a dat câteva declaraţii presei, conferinţa având loc la Secţia 4 Poliţie Cluj-Napoca. Noul ministru al Internelor a subliniat faptul că principalul obiectiv extern este aderarea României la Schengen, iar în acest sens va începe de luni o serie de întâlniri cu ambasadori ai statelor europene, precum şi cu miniştri din aceste ţări. Totodată, Ioan Rus a spus că în cele şase luni de mandat ale noului guvern, Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) va trebui să se descurce cu banii alocaţi de fostul executiv, însă o soluţie pentru suplimentarea bugetului ar fi o eventuală rectificare.

Ministrul Ioan Rus a discutat cu şefii structurilor MAI din Transilvania despre problemele pe care le confruntă, începând cu cele de ordin legislativ şi suprapunerile de competenţă, ajungând la dificultăţile financiare, lipsa de combustibili şi alte chestiuni organizatorice. "Am explicat suplimentar că în acest an există restricţii legate de bugetul alocat de vechiul Guvern
şi că anul acesta e unul special, având în vedere că avem două scrutinuri de organizat. Cel mai important obiectiv, aderarea la Schengen, nu este îndeplinit. Acest Guvern are un statut de 6-7 luni, astfel că trebuie să privim cu mare atenţie posibilităţile pe care le avem", a subliniat ministrul MAI.

În ceea ce priveşte eventualele demiteri, Ioan Rus a spus că "acesta nu este obiectivul său", însă a atras atenţia că, în cazul în care va constata că sunt şefi de structuri care nu sunt eficienţi, nu va ezita să modifice ordine de ministru, adică să-i schimbe din funcţii.

 

Etichete
Comenteaza