Breaking news Iohannis anunță măsuri dure anti-COVID: Masca obligatorie peste tot, circulaţie restricţionată noaptea, toate școlile închise

Iohannis anunță măsuri dure anti-COVID: Masca obligatorie peste tot, circulaţie restricţionată noaptea, toate școlile închise
| Foto: digi24.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că este nevoie de măsuri mai ferme pentru controlul pandemiei de COVID-19, subliniind că cele care au fost luate până în prezent nu mai sunt suficiente.

Astfel, Iohannis consideră că sunt nevoie de măsuri mai dure pentru a limita îmbolnăvirile cu noul coronavirus,

„Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit, am avut şi astăzi mulţi, prea mulţi care au decedat şi trebuie să fim foarte realişti: sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme, pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente.

Sunt necesare măsuri în plan naţional, precum: şcolile să treacă toate în online, angajaţii şi din public şi din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21,00, circulaţia pe timpul nopţii trebuie restricţionată, petrecerile şi cele publice şi cele private trebuie interzise, târgurile şi pieţele trebuie închise, portul măştii trebuie să devină obligatoriu peste tot în ţară, în toate locurile publice şi la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior sau în exterior, portul măştii trebuie generalizat şi trebuie să fie obligatoriu, iar firmele şi autorităţile trebuie obligatoriu să îşi decaleze programul de funcţionare astfel încât şi transportul public să funcţioneze cu o încărcare mult mai mică, permiţând în acest fel distanţarea suficientă între persoane", a declarat şeful statului, potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis a spus că autorităţile doresc să controleze răspândirea pandemiei de COVID-19, dar în acelaşi timp vor să dea şanse medicilor să trateze cazurile grave în spitale.

„În acelaşi timp ne dorim să continue activităţile economice. Nu dorim să închidem economia românească, noi dorim să luăm măsuri prin care oamenii sunt protejaţi şi economia funcţionează în continuare şi da, vrem ca românii să îşi continue viaţa cât de mult se poate, apropiat de o viaţă normală, doar că nu suntem în condiţii normale, suntem în condiţii de pandemie şi nu putem să facem abstracţie de acest lucru”, a mai precizat Iohannis.

România a înregistrat, joi, un număr record de infectări cu noul coronavirus.

9.714 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, în urma efectuării a 37.685 de teste la nivel naţional, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ultimele 24 de ore, 121 de persoane au murit din cauza COVID-19, iar 1.014 pacienţi sunt internaţi în secţiile de Terapie Intensivă din ţară.

Comenteaza