Iohannis: E nevoie urgentă de legea pe starea de alertă; solicit Parlamentului să decidă în cazul acesteia cu maximă celeritate

Iohannis: E nevoie urgentă de legea pe starea de alertă; solicit Parlamentului să decidă în cazul acesteia cu maximă celeritate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie urgentă de proiectul de lege al Guvernului care cuprinde măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în situaţia de alertă.

"Este nevoie urgentă de această lege şi solicit Parlamentului, parlamentarilor să decidă pe această lege cu maximă celeritate", a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a avut, marţi, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Comisia juridică a Senatului a acordat marţi raport de admitere cu amendamente proiectului de lege al Guvernului care cuprinde măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în situaţia de alertă, care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă.

George Dircă (USR), membru al Comisiei juridice, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că dezbaterea în comisie a durat aproximativ 5 ore şi au fost formulate şi adoptate mai multe amendamente.

Proiectul urmează să fie votat de Senat. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza