Ion Caramitru, George Mihăiţă şi Horaţiu Mălăele, între invitaţii festivalului "Teatru pe Drumul Sării", care debutează mâine

Ion Caramitru, George Mihăiţă şi Horaţiu Mălăele, între invitaţii festivalului
Cunoscuţii actori Ion Caramitru, George Mihăiţă şi Horaţiu Mălăele se numără printre invitaţii celei de-a doua ediţii a Festivalului "Teatru pe Drumul Sării", care se desfăşoară între 16-18 octombrie la Turda.

Festivalul debutează mâine, cu premiera "Omul cu chitara", de Jon Fosse, în regia lui Mihai Măniuțiu, cu Marius Bodochi în rolul principal.

"Montarea renumitului regizor Mihai Măniuțiu pune în valoare un text plin de emoție, incisiv și poetic totodată, al unuia dintre cei mai importanți dramaturgi europeni contemporani, Jon Fosse, înscriindu-se în programul estetic asumat de Teatrul Municipal din Turda. Spectacolul a participat deja la Festivalul "Zile și Nopți de Teatru European" de la Brăila, la începutul acestei luni", au precizat organizatorii Festivalului.

Festivalul "Teatru pe Drumul Sării" se va desfăşura între 16-18 octombrie la Turda, fiind organizat de Teatrul Municipal Turda, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Turda, Consiliul Județean Cluj. Evenimentul marchează 65 de ani de la înființarea Teatrului Municipal din Turda şi include spectacole cu actori renumiți, ateliere adresate tinerilor actori și studenților, dezbateri și producții .

Între invitaţi se numără Ion Caramitru - care va susține, în premieră, un atelier dedicat recitării poeziei în spațiul teatral, actorul și regizorul Vladimir Brânduș, din Germania - care va evoca momente din istoria teatrului turdean - coregraful Florin Fieroiu și muzicianul Vlaicu Golcea - care vor coordona un atelier de teatru-dans. De asemenea sunt aşteptaţi critici de teatru, scriitori, universitari și jurnaliști din întreaga țară.

Cunocutul actor George Mihăiţă va participa l o întâlnire informală, pe data de 18 octombrie 2013, orele 10.00 la sediul teatrului, au anunţat organizatorii. Potrivit lor, la Turdavor fi prezenţi mai mulţi actori cunoscuți, atât George Mihăiţă, cât şi Horațiu Mălăele, Vladimir Găitan, Virginia Mirea, Valentin Teodosiu, Nicolae Urs care vor juca în cele două spectacole invitate, dedicate publicului turdean, "Măscăriciul" și "Revizorul".

Copiii vor putea urmări, gratuit, spectacolul "Frumoasa și bestia", spectacol al Teatrului Regina Maria Oradea - trupa Arcadia.

Comenteaza