Ion Mihai Pacepa, răpus de COVID! "Boala a realizat ceea ce asasinii sponsorizaţi de România nu au putut"

Ion Mihai Pacepa, răpus de COVID! "Boala a realizat ceea ce asasinii sponsorizaţi de România nu au putut"
| Foto: mediafax.ro

Fostul general de securitate avea 92 de ani. 

"În primele ore ale dimineţii de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce o recompensă de 2 milioane de dolari şi două echipe separate de asasini sponsorizaţi de România nu au putut. Ion Mihai Pacepa, „Mike” celor care l-au cunoscut, a fost chemat la ceruri pentru răsplata sa veşnică", a scris Ronald J. Rychlak, un apropriat al fostului şef al DIE.

Pacepa s-a născut la Bucureşti în 1928. A studiat chimia industrială la Universitatea Politehnică din Bucureşti, dar, înainte de absolvire, a fost recrutat în agenţia de poliţie secretă a Republicii Socialiste România, Securitatea. A fost iniţial repartizat în departamentul de contrasabotaj al Securităţii. În 1955, a fost transferat la Serviciul de Informaţii Externe, relatează theepochtimes.com.

Pacepa a urcat ierarhic în cadrul serviciului de informaţii ajungând şef al staţiei din Frankfurt, Germania de Vest, în 1957, apoi şef al noului departament de spionaj industrial al României. A fost considerat un om cheie pentru Nicolae Ceauşescu.

Totuşi, în 1978, acesta a dat o lovitură puternică Securităţii şi regimului lui Nicolae Ceauşescu, prin fuga sa în Vest.

loading...
Comenteaza