IRES: Românii nu sunt de acord cu intervenţia militară în Libia (sondaj)

IRES: Românii nu sunt de acord cu intervenţia militară în Libia (sondaj)
Majoritatea românilor nu sunt de acord cu intervenția militară din Libia, relevă un studiu al Institutului Român de Evaluare şi Strategie (IRES). Aproape jumătate dintre repondenţi consideră că România ar putea fi afectată de evenimentele din ţară, mai arată studiul.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit cercetării realizate de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), în cadrul Programului "Agenda Publică", 90% dintre respondenți declară că au auzit de evenimentele care au loc, în această perioadă, în Libia. 68% dintre cei chestionaţi susţin că nu sunt de acord cu intervenția militară din această ţară.

40% dintre participanții la studiu apreciază că România ar putea fi afectată de evenimentele din Libia. În acest context, 66% dintre respondenți cred că România ar trebui să se abțină în a-și exprima o poziție oficială cu privire la intervenția militară din această țară. De altfel, studiul indică faptul că poziția oficială a României în acest sens nu este cunoscută de către cetățeni, 57% indicând acest lucru. Din restul de 41% care cunosc o pozție oficială a țării noastre în legătură cu acest eveniment internațional, 63% spun că România nu are o poziție clară, 23% consideră că România susține intervenția militară, în timp ce 10% indică faptul că țara noastră se opune intervenției.
Atunci când sunt chestionați cu privire la decizia României de a aștepta decizia NATO înainte de a lua o poziție oficială cu privire la conflictul din Libia, 65% au o părere bună și foarte bună cu privire la această atitudine, iar 26% au aprecieri negative.

Studiul realizat de IRES a fost realizat pe un eșantion de 1.118 subiecți, la nivel național.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza