Irimie, aviz negativ de la CSM pentru şefia DNA VIDEO

Irimie, aviz negativ de la CSM  pentru şefia DNA VIDEO
Procurorul clujean Ioan Irimie a primit aviz negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după interviul de astăzi.

Irimie s-a contrat astăzi cu fostul său coleg de la DNA Cluj, Daniel Morar, care a făcut parte din comisia din interviu. Vezi aici discuţia

Impresia a fost că Irimie a fost nepregătit la interviu - a răspuns dificil sau eronat la întrebări, în special la tirul lansat de Morar, care după ce a subliniat că Irimie nu a încheiat niciun rechizitoriu în ultimul an a conchis că activitatea DNA sub conducerea lui Irimie ar fi un "zero barat".

Tot astăzi a fost audiat de secţia de procurori a CSM şi candidatul la funcţia de procuror-şef la Parchetul General, Tiberiu Niţu. Ambii au fost propuşi în funcţii de ministrul Justiţiei Mona Pivniceru, în 1 noiembrie.

De menţionat, atât Niţu cât şi Irimie au primit cinci voturi "împotrivă" şi doar unul "pentru", acesta din urmă aparţinând ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru.

Avizul CSM este însă unul consultativ; decizia o ia preşedintele Traian Băsescu, ce poate alege să ţină cont de el sau nu.

Etichete
Comenteaza