IRINEU LA ALBA-IULIA Radu Preda: După 20 de ani de vicariat, are în sfârşit ocazia să-şi dea măsura valorii personale

IRINEU LA ALBA-IULIA Radu Preda: După 20 de ani de vicariat, are în sfârşit ocazia să-şi dea măsura valorii personale
Episcopul-vicar Irineu Bistriţeanul, ales astăzi arhiepiscop al Alba-Iuliei, are ocazia "să-şi dea măsura" valorii personale ca titular de Eparhie, după 20 de ani, în care a fost episcop vicar al Arhiepiscopiei Clujului, subliniază teologul clujean Radu Preda.

"După 20 de ani de vicariat, are în sfârşit ocazia să-şi dea măsura, măsura valorii personale. La Cluj a fost timp de 18 ani în umbra lui Bartolomeu şi nu s-a simţit. Acum a ajuns la <majorat> eclezial putem spune. Îi doresc sănătate, minte şi colaboratori loiali", a precizat teologul clujean Radu Preda.

Alegerea episcopului-vicar Irineu ca arhiepiscop al Alba-Iuliei era scontată, întrucât în privinţa votului se merge mai mult pe o "emoţie eclezială", "de genul, vai săracul, ca şi cum faptul că este vicar ar fi ceva de compătimit", a adăugat teologul.

Episcopul-vicar al Clujului, Irineu Pop-Bistriţeanul a fost ales astăzi în rangul de arhiepiscop al Alba-Iuliei, în cadrul şedinţei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care i-a acordat 29 de voturi, din 42 exprimate. Celălalt candidat, episcopul-vicar Andrei Făgărăşanul a obţinut 13 voturi

 

Comenteaza