ISJ Cluj consideră că o simulare în clasa a XI-a ar fi utilă pentru elevi VIDEO

ISJ Cluj consideră că o simulare în clasa a XI-a ar fi utilă pentru elevi VIDEO
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, vrea ca elevii de clasa a XI-a să dea şi ei simulări la examenul de bacalaureat începând de anul viitor. Conducerea Inspectoratului Şcolar Cluj cred că măsura este bună, în timp ce unii elevi se tem să nu fie supraaglomeraţi cu un nou test.

Simulările de la clasa a XI-a ar urma să aibă loc în luna mai a anului următor şi să fie organizate în sistem centralizat, iar elevii să aibă parte de aceleaşi condiţii ca şi la examen.

"Dacă e utilă sau nu asta o să vedem în timp. eu cred în ideea cu simulările pentru că-i determină să aibă o altă preocupare în momentul când ai o informaţie. În momentul în cate vor merge pe ideea ca lucrările să poată fi văzute de profesori, de părinţi, sistemul pe care am mers la Cluj, cred că va fi util şi îi va determina să facă câţiva paşi înainte", spune Valentin Cuibus, inspector şcolar general ISJ Cluj.

Directorii de şcoli consideră ideea simulării ca fiind una bună, însă cred că profesorii corectori ar trebui recompensaţi. Unii elevi se tem de că vor fi suprasiolicitaţi psihic cu acest nou test. Proiectul privind simularea examenului de bacalaureat în clasa a XI-a urmează să fie pus în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza