Foto Din nou s-a adunat un puhoi de gunoaie pe o stradă din Florești, deşi pot fi predate GRATIS la centrul de colectare

Din nou s-a adunat un puhoi de gunoaie pe o stradă din Florești, deşi pot fi predate GRATIS la centrul de colectare
Istoria se repetă: Din nou s-a adunat un puhoi de gunoaie pe o stradă din Florești
Istoria se repetă: Din nou s-a adunat un puhoi de gunoaie pe o stradă din Florești
Istoria se repetă: Din nou s-a adunat un puhoi de gunoaie pe o stradă din Florești

Floreştenii revin pe pagina de Facebook Trăiesc în Florești - Cluj cu alte fotografii dezolante în care se remarcă cele mai recente mormane de gunoaie de pe strada Porii nr. 140, deşi în comună există ecocentru specializat pe primirea deșeurilor mari. 

În luna iunie a acestui an ZIUA de CLUJ a publicat un articol în care locuitorii din comuna Floreşti de pe strada Porii atrăgeau atenţia autorităţilor cu privire la gunoaiele pe care unii le aruncă la pubelă şi care nu au nicio legătură cu gunoiul mesajer. 

De la canapele până la parchet, chiuvete, cărucioare şi alte deşeuri care nu ar avea ce să caute la pubele oamenii le aruncă în continuare, cum îi taie capul. Oamenii spun că ar fi camere de filmat deasupra containerului de gunoi ar fi altceva când ar ploua cu amenzi.

Aceştia mai scriu că au trimis inclusiv primarului imaginile cu gunoiul de pestrada Porii. Şi că da, există ecocentru în Florești, specializat pe primirea deșeurilor mari. Cetăţenii trebuie doar să își scoată de la primărie adeverință că au proprietate în sat și că își plătesc impozitele, "dar e mai simplu să le arunce în drum, lângă tomberon, să colcăie șobolanii printre ele", scriu dezamăgiţi floreştenii. 

Pe de altă parte, unii floreşteni cu spirit civic vin cu idei în ajutorul autorităţilor: "Din păcate ne lipseşte bunul simţ şi grija faţă de mediul în care trăim. Revin cu sugestia să faceţi nişte afişe A4 cu informații utile despre ce punct gospodăresc este alocat blocului/scării, respectiv despre centrul de colectare din Floreşti.

"Dragi vecini, renovati prin casă?! Nu aruncaţi resturi din amenajare, mobilier, parchet, chiuveta, etc la ghena de gunoi deoarece nu vor fi ridicate. Aceste obiecte pot fi predate GRATIS la centrul de colectare amenajat de primarie in locatia x...... Găsiţi informaţii detaliate pe site/la tlf.... Omul sfinţeste locul, depinde de fiecare dintre noi să avem un cartier frumos şi curat. Vă mulţumim.", a sugerat cineva pe pagina de Facebook Trăiesc în Florești - Cluj. 

Citeşte şi: Canapele la pubelă: Puhoi de gunoaie pe o stradă din Florești

Comenteaza