Foto ISU Cluj mulţumeşte Beard Brothers: "Acești tineri simpli ne-au demonstrat că și salvatorii au nevoie să fie salvați"

ISU Cluj mulţumeşte Beard Brothers: "Acești tineri simpli ne-au demonstrat că și salvatorii au nevoie să fie salvați"
Noua ambulanță cumpărată din banii clujenilor a costat aproape 100.000 de euro | Foto: Beard Brothers

ISU Cluj mulţumeşte Beard Brothers pentru cea de a doua ambulanţă SMURD pe care o vor cumpăra, în urma campaniei de donaţii. 

Acum un an și jumătate au venit la noi câțiva tineri simpli și care ne vorbeau dezinvolt.

- Vrem să facem o campanie de strângere de fonduri pentru a cumpăra o ambulanță nouă pentru SMURD Cluj. Așa cum noi toți avem nevoie de salvatori, voi aveți nevoie de ambulanțe pe care să vă puteți baza.

- Totuși, știți că o ambulanță SMURD, echipată pentru terapie intensivă, trece cu mult peste 100.000 de euro?!

- Nu credem că banii sunt importanți, ci mai degrabă cât de vitală este o ambulanță pentru comunitate. Dacă salvatorii nu au cu ce să lucreze, noi toți avem de suferit.

Aceștia sunt Beard Brothers, o mână de tineri care au pus nevoia celor aflați în suferință înainte de orice altceva. Au pornit curajoși într-o cursă contra cronometru, pentru a cumpăra o ambulanță TIM SMURD, înainte ca cele vechi să se strice de tot. Nici nu s-a terminat anul, că ne-au adus în curte ambulanța promisă și s-au angajat, din nou, să mai cumpere încă una. Iar astăzi, ne-au anunțat că au reușit să strângă deja suma necesară pentru cea de-a doua ambulanță de prim ajutor SMURD. Acești tineri simpli ne-au demonstrat că și salvatorii au nevoie să fie salvați câteodată, că poate nu bine să ți cont de calcule pesimiste și că e mai bine să te bazezi pe determinarea fiecăruia dintre noi. O mână de tineri simpli au reușit să ridice nivelul de siguranță pentru noi toți, prin ambulanțele SMURD cumpărate, care se alătură celor primite din partea autoritățile locale și prin programele de finanțare europeană Beard Brothers sunt pentru noi un exemplu demn de urmat, sunt acei tineri care nu au limite în a face bine și pentru care nu avem cuvinte care să poată cuprinde întreaga recunoștință pe care le-o purtăm. Ne-ați arătat cât de mult iubiți viața și cât de mult știți să vă luptați pentru ea. Iar nouă nu ne rămâne decât să vă mai spunem: ”Tare bine ne-a prins mâna vostră de ajutor!”

Asociația Beard Brothers a anunțat, miercuri, că s-a strâns (și chiar depășit) suma necesară achiziționării celei de a doua ambulanțe pentru SMURD Cluj. Surplusul de bani va fi direcționat către The Beard Mobile, taxi-ul voluntar pentru persoanele cu dizabilități din județ. 

Anul trecut, organizația Beard Brothers a reușit să strângă 120.000 de euro pentru achiziționarea unei ambulanțe, pe care a donat-o Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare (SMURD) Cluj. Ambulanțele de tip C sunt cele mai dotate din punctul de vedere al aparaturii și al personalului medical. 

Beard Brothers se autointitulează drept cea mai nonconformistă organizație nonguvernamentală din țară și are ca rol principal schimbarea de mentalități. La baza echipei stă spiritul de inițiativă, de acesta folosindu-se pentru a găsi soluții la probleme atât noi, cât și vechi, în comunitățile din care face parte.

Comenteaza