IT-ul accesibil femeilor

IT-ul accesibil femeilor
Mişcarea globală Rails Girls ajunge pe 30 şi 31 mai şi la Cluj-Napoca, cu workshop-uri gratuite pentru femeile care doresc să activeze în domeniul IT.

Workshop-urile durează 12 ore, timp în care participantele învaţă elemente de intoducere în programare, au şansa să testeze tehnologiile web, învaţă să schiţeze şi să facă prototipul unei aplicaţii web şi elementele de bază ale limbajului Ruby.

Participarea la workshop-uri este gratuită, iar înscrierile se fac prin formularul online, până pe 25 mai. Evenimentul este creat, în special pentru femei, dar pot participa şi persoane de sex masculin, dacă vin însoţiţi de o colegă.

Evenimentul Rails Girls Cluj este un pas către crearea unei comunități de programatori începători interesați de o direcție de dezvoltare profesională în domeniul IT. Mişcarea a luat naștere în Finlanda și încurajează femeile să îşi pună ideile în aplicare şi sî îşi construiască propriile aplicaţii web prin workshop-urile pe care le oferă.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza