Italia prelungeşte starea de urgenţă până în 31 ianuarie 2021! Amenzile pentru sfidarea restricţiilor sunt de la 400 până 1.000 de euro

Italia prelungeşte starea de urgenţă până în 31 ianuarie 2021! Amenzile pentru sfidarea restricţiilor sunt de la 400 până 1.000 de euro
| Foto: Reuters

Parlamentul italian a aprobat miercuri prelungirea stării de urgenţă până la 31 ianuarie 2021. Dezbaterile pe marginea unui nou decret de lege privind noi restricţii sanitare sunt încetinite de opt parlamentari infectaţi cu coronavirus.

Premierul italian, Giuseppe Conte, a cerut Parlamentului prelungirea stării de urgenţă. Cerinţa a fost aprobată cu 253 de voturi pentru şi 5 împotrivă. Opoziţia nu a votat, arată Mediafax.

Prelungirea stării de urgenţă înseamnă că toate restricţiile sanitare impuse de Italia până la momentul actual rămân în vigoare. În acelaşi timp, reconfirmă prim-ministrului puterea de a emana decrete fără ulterioare dezbateri şi aprobări în Parlament. Tot pe fondul stării de urgenţă Guvernul poate continua programele de subvenţionare ale activităţilor comerciale afectate de pandemie atât din bugetul naţional cât şi din finanţările europene. 

Pentru că Italia înregistrează o creştere zilnică a cazurilor de coronavirus, noile restricţii se concentrează pe comportamentele individuale. Purtarea măştii pe stradă va fi obligatorie în toată Italia.

Nerespectarea restricţiilor va fi pedepsită cu amenzi de la 400 până 1.000 de euro. Telemunca este încurajată dar acolo unde nu este posibilă, protocoalele de siguranţă sanitară trebuie respectate cu rigiditate.

Cinematografele, teatrele şi sălile de concert rămân deschise, dar nu pot găzdui mai mult de 200 de persoane în interior şi 1.000 în exterior.

Italia este pe locul 17 în clasamentul mondial la numărul de infectări, cu 338.398 de cazuri de COVID-19, iar 36,083 de persoane şi-au pierdut viaţa deja în peninsulă din cauza virusului, arată statistica worldometers.info

Comenteaza